Свалянето на Android APK за нашумялата игра Fortnite води до зараза с малуер

0
227
Играта Fortnite за Android може да не се появи в Google Play

Играта Fortnite на студиото Epic Games превзе света както на времето Minecraft направи това, а след това и Pokemon GO, като отбеляза нов рекорд с 3.4 милиона играчи, които играят по едно и също време през февруари тази година. Общият брой играчи до момента е впечатляващите 125 милиона.

Всичко това обяснява огромното търсене на играта от различни потребители, които искат да я имат и на своите Android устройства и хиляди от тях пробват да намерят начин с търсене в интернет на фрази като „how to download Fortnite for Android“, „how to install Fortnite on Android“, „Fortnite Android APK“ и пр.

Трябва да имате предвид обаче, че въпреки плановете на разработчиците, към момента Fortnite все още не е налична за Android. Колко е голямо търсенето показва и факта, че в момента, в който напишете Fortnite в Google и търсачката ви предлага словосъчетанието „fortnite for android“.

Част от милионите търсения в Google може да са били на хора, които просто са искали да се информират кога играта ще излезе и за Android, но в голямата си част потребителите са били подлъгани и са достигнали до зловредни сайтове или фалшиви клипове в YouTube.

Само с написването на „How to install Fortnite on Android“ или „Fortnite Android App“ в търсачката на YouTube и излизат множество резултати, които шокират с броя преглеждания. Това са видеа, в които се твърди, че ще ви покажат как да инсталирате Fortnite на Android или да свалите Android APK за играта и имат милиони гледания.

Свалянето на Android APK за нашумялата игра Fortnite води до зараза с малуер 3

В тези клипове потребителите биват приканвани да инсталират други приложения, за да получат достъп до Fornite, което завършва със заразено с малуер устройство, върху което атакуващият обикновено получава пълен контрол.

Прочетете още:  NVMe SSD Linux системите ще стартират още по-бързо с Linux Kernel 5.7

Фалшиви клипове с име „How to install Fortnite on Android“ събират милиони прегледи в YouTube, включвайки и линкове към APK файлове. Не инсталирайте #Fortnite for Android, те са фалшиви и съдържат зловредни файлове.Официалното приложение все още не е издадено!„, казва специалистът по сигурността от ESET Lukas Stefanko.

В момента играта Fortnite се предлага за Xbox One, PS4, PC и iOS, а версията за Android се очаква „това лято“, което автоматично означава, че не е налична за тази операционна система. Всичко друго, което срещнете е опит за измама и има голяма вероятност да се заразите.

*Забележка:
Интересното е, че разработчиците допускат елементарната грешка да употребяват PC само за Windows, защото въпреки че пише, че е налична за PC, играта не е налична за Linux, а тази операционна освен милионите устройства, на които се използва, работи доказано безпроблемно и на персонални компютри или иначе казано PC.

0/5 (0 Reviews)