System76 анонсираха своя собствена Linux дистрибуция

0
92
Pop!_OS 18.04 Linux операционната система на System76 е тук


Производителят на Linux машини System76 анонсираха своя собствена Linux дистрибуция, която се казва Pop!_OS.

System76 са известни сред потребителите с предлаганите от тях десктоп компютри, лаптопи и сървъри с Linux Ubuntu.

Сега от компанията са решили да създадат и собствена Linux дистрибуция с името [url=https://system76.com/pop“ target=“_blank“ rel=“noopener noreferrer]Pop!_OS[/url], която очевидно имат намерение да използват за бъдещите си конфигурации.

Pop!_OS отново ще е базирана на Ubuntu и актуалната версия, която ще излезе на 19-ти октомври 2017-та година ще използва версията на Ubuntu GNOME 17.04. Ако сте любопитни, алфа версията може да бъде изтеглена още сега.

Разработчиците обясняват, че новата Linux дистрибуция е насочена към творците и ще осигури професионалните нужди на всеки потребител.

Засега дистрибуцията заема голяма част от интерфейса си от GNOME Shell, като „предлага дълбока персонализация, за перфектен работен процес“.

„Създаден на базата на Ubuntu, вие имате на разположение огромен брой хранилища със свободен софтуер и инструменти за разработчици“, се казва в анонса.

Бизнесът на System76 е тясно свързан с Ubuntu и след като от Canonical обявиха, че изоставят Unity и Ubuntu ще използва Gnome, от компанията трябваше да вземат някакво решение, за да са сигурни, че клиентите отново ще са доволни.

Плановете на разработчиците са изданията на Pop!_OS да бъдат синхронизирани с изданията на Ubuntu, но има и вероятност да се превърне в rolling release дистрибуция.

Повече информация относно новата Linux дистрибуция Pop!_OS на System76 можете да намерите на сайта на компанията.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Отново: Последният кумулативен ъпдейт KB4015438 има проблеми с инсталацията