Хакери пуснаха кода на устройството за кракване на iPhone GrayKey

0
89
Хакери пуснаха кода на устройството за кракване на iPhone GrayKey

GrayKey даде възможност на полицаите да разбиват защитата на актуалните модели на iPhone, включително и на iPhone X. Устройството струва $30 000 и може да разбие парола от четири цифри за няколко часа, а парола с шест цифри за два-три дни.

Сега обаче сигурността на GrayKey е под въпрос, защото хакери публикуваха малка част от кода на устройството и направиха опит да изнудват компанията GrayShift, която го предлага. Публикуваните части от кода са само за демонстрация и не представляват опасност, защото не засягат важни части от него, а само потребителския интерфейс, който показва съобщенията.

Хакери пуснаха кода на устройството за кракване на iPhone GrayKey 3
Скрийншот на писмото, което е изпратено до GrayShift с цел изнудване.

В писмото се прави опит за изнудване, с искане да се платят 2 биткоина или около $18 000, за да не бъдат публикувани и останалите части от кода. Засега обаче се вярва, че хакерите са имали достъп само до малките части от кода, които вече са публикували, не притежават друг код и това е просто блъф. Въпреки това от Motherboard са намерили и друг случай на изтичане на код посредством търсачката Shodan.

От GrayShift потвърждават за пробива и за изтичането на кода пред Motherboard, което според тях се е случило поради неправилни млрежови настройки на сайта на техен клиент. Те съобщават, че не е изтекла важна информация или IP адреси и вече са предприети мерки, които да поправят пропуска в сигурността.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  iPhone 11 ще бъде обявен на 10 септември