System76 обявиха наличието на Pop!_OS Beta

0
42
От System76 ще предложат голям ъпдейт на HiDPI в тяхната Linux дистрибуция Pop!_OS


Бета версията на Ubuntu-базираната Pop!_OS е вече тук. Вижте какво ново.

От американският компания System76, която е известна с продажбите на компютри, лаптопи и сървъри, с предварително инсталирана GNU/Linux операционна система Ubuntu и отявлен поддръжник на отворения код, анонсираха наличието на собствената си операционна система Pop!_OS Beta.

Както ви съобщихме по-рано, System76 обявиха своите намерения за създаване на собствена операционна система, която е базирана на Ubuntu, която ще има и собствен инсталатор.

Сега тяхната операционна система влезе в бета стадий и е излизането на бета версията на Ubuntu 17.10 и това не е случайно, защото Pop!_OS е базирана именно на версия 17.10 на Ubuntu.

За в бъдеще плановете са новите версии на Pop!_OS да вървят заедно с тези на Ubuntu, което означава, че ще има по две нови финални версии всяка година, предшествани от алфа и бета изданията към тях.

Въпреки че Pop!_OS също използва GNOME, външният ѝ вид се различава доста от този на Ubuntu, има свой характер и се отличава със собствен стил.

Разработчиците са решили да се спрат на минималистичен дизайн, а X дисплей сървърът се използва по подразбиране, но като опция е предоставена и Wayland сесия, което може да се промени за в бъдеще.

Разбира се, предвид бета стадия на дистрибуцията, Pop!_OS има различни проблеми като HiDPI скалирането при инсталиране, списъкът с промените води до сайта на Ubuntu, потребителите с Nvidia Optimus системи може да се наложи да премахнат „splash“ буут параметъра от ядрото, за да зареди системата, а Firefox изобразява неправилно съожбщение относно поверителността и неправилна опция за ъпгрейд при първо ползване.

Прочетете още:  AMD официално пуснаха 12nm Radeon RX 590

Разработчиците обещават, че тези проблеми ще бъдат отстранени до излизането на официалното издание на Pop!_OS, което се очаква също на 19-и октомври, заедно с Ubuntu 17.10 Artful Aardvark.

Бета версията на Pop!_OS 17.10 можете да свалите от официалния сайт, където тя е налична във варианти за Nvidia, Intel и AMD.

0/5 (0 Reviews)