Ubuntu 18.04 LTS най-вероятно ще бъде с Linux Kernel 4.15

0
925

Вчера GNU/Linux дистрибуцията Ubuntu 18.04 LTS получи своето кодово наименование „Bionic Beaver“, а днес вече има още новости около нея. Има вероятност изданието да използва Linux Kernel 4.15.

Първоначално се смяташе, че версията с удължена поддръжка 18.04 ще дойде с Linux ядро версия 4.14, което също е с удължена поддръжка, сега става ясно, че има вероятност въпреки всичко да бъде използвана версия 4.15.

На всеки шест месеца екипът от разработчици на Ubuntu бива питан коя версия на ядрото ще използва, но това е въпрос с труден отговор, понеже те не знаят как ще се развият нещата с текущите версии в разработка и какво ще бъде тяхното качество.

Всеки път се водят разговори с производителите на хардуер, доставчиците на облачни услуги, да се види те какви промени ще внесат в конкретната версия, както и с крайни потребители и се събират мнения от продуктовия стратегически екип в Canonical, за да се прецени точно коя версия да бъде използвана.

След всички проведени проучвания и разговори, към момента разработчиците са склонни да приемат, че е твърде възможно Ubuntu 18.04 LTS „Bionic Beaver“ да използва Linux Kernel 4.15.

По време на разработването на 18.04 ще се използва версия 4.14 в нестабилния PPA.

В хардуерно отношение има логика да се използва Linux ядрото 4.15, защото с него идват големи промени в това отношение. Графиката при Intel Coffeelake излиза от своя алфа стадий, ще бъде предоставена поддръжка по подразбиране за Radeon RX Vega и следващите Raven Ridge APU и пр.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт заключва устройства, на които не може да се инсталира нищо друго, освен Windows