В Windows 10 Redstone 3 идва опция за почистване на файлове

0
52
Майкрософт пуснаха нов Windows 10 version 1903 preview билд


Майкрософт анонсираха нова опция за почистване на файлове при Windows 10 Redstone 3 билд 16199, с която операционната система ще може да трие автоматично свалените файлове.

От Майкрософт се опитват да предлагат все повече функции към Windows 10 и по този начин да отпадне нуждата от странични програми.

От компанията вече предлагат опции за почистване на временни файлове от програми, които повече не са необходими и няма да се използват повече, както и файлове, които са престояли повече от 30 дни в кошчето. Сега от Майкрософт добавят към Windows 10 още нови възможности.

С новата опция се дава възможност автоматично да бъдат изтривани файловете, които се намират в папката за сваляния Downloads. Също както при функцията за кошчето, новата функция ще се задейства при файлове, които са по-стари от 30 дни.

„По време на разработването на Windows 10 Creators Update ние добавихме възможност за автоматично освобождаване на пространство, посредством Storage Sense. Продължаваме да разширяваме тази функция и сега вече можете да изберете изтриването на файлове, които се намират в папката Downloads и не са били променяни 30 дни. Просто отидете на Settings->System->Storage и изберете „Change how we free up space“, за да настроите опцията“, обяснява директорът на Windows Insider програмата Dona Sarkar

В Windows 10 Redstone 3 идва опция за почистване на файлове 3

Тази възможност ще бъде представена окончателно с идването на Fall Creators Update през септември месец, но е твърде вероятно да претърпи различни промени, защото е в начален експериментален стадий.

Едно е ясно – новата функция има своята логика. Много потребители свалят различни файлове, които използват само веднъж, а след това забравят за тях, като папката им за сваляния е пълна с всякакви ненужни файлове, които никога повече няма да бъдат използвани.

Прочетете още:  Неуловимият маулер WannaMine тормози Windows потребителите

Подобна функция може да бъде от полза именно на такива потребители и да им спестява ценно пространство автоматично.

0/5 (0 Reviews)