Вече можете да свалите Windows 10 October 2018 Update Version 1809 с ръчна проверка за ъпдейти

0
43
Windows 10

Предоставянето на Windows 10 October 2018 Update Version 1809 към потребителите беше забавено значително след като изданието беше изтеглено поради сериозни проблеми и пуснато много по-късно, но не за всички, а само за определен брой потребители.

Сега, след като преди няколко дни кръгът от потребители беше разширен, предоставянето на октомврийския ъпдейт достигна нов етап. От Майкрософт са актуализирали страницата с историята на изданието, където е упоменато, че то може да бъде свалено при ръчна проверка за актуализации.

„Windows 10, version 1809 вече е напълно наличен за напреднали потребители, които трябва да изберат „Check for updates“ от „Windows Update“, се казва в страницата.

С други думи от Майкрософт най-сетне се престрашиха да предоставят големия ъпдейт за още по-широк кръг от потребители, които просто трябва да отидат до Settings->Update & Security->Windows Update->Check for updates.

Разбира се, за да направите това не трябва да сте кой знае колко „напреднали“, както се изразяват от компанията, но с това те си измиват ръцете при евентуални проблеми, прехвърляйки цялата отговорност за действията ви върху вас.

Windows 10 October Update версия 1809 беше анонсиран официално на 2-и октомври тази година, но малко след това беше изтеглен поради много сериозни бъгове. Последва период на затишие, в който на никого не беше ясно кога големият ъпдейт ще се появи отново, докато беше направен повторен анонс на 14-и ноември.

Първоначалните планове бяха спускането на Windows 10 October 2018 Update Version 1809 към всички потребители да приключи до края на годината, но е повече от ясно, че това няма да се случи и ще има много голямо забавяне.

Прочетете още:  Опасна Bluetooth уязвимост дебне всички платформи
0/5 (0 Reviews)