Видео редакторът Lightworks 2020.1 Beta за Linux е тук с различни подобрения

0
134
Видео редакторът Lightworks 2020.1 Beta за Linux е тук с различни подобрения

Мощният видео редактор Lightworks 2020.1 Beta за Linux е тук с различни подобрения.

Разработчиците на мощния професионален видео редактор обявиха новото издание Lightworks 2020.1 Beta. Това е първото издание за тази година, при което освен всички промени се променя и схемата на версиите. Към момента най-новата стабилна версия е 14.5, но това ще е последната версия с тази схема и се преминава към ново номериране от типа 2020.1.

За съжаление на някои потребители няма и помен от инициативата за отваряне на кода на Lightworks, както обещаха разработчиците преди десетина години. Въпреки че тогава инициативата изглеждаше доста обещаваща, към момента Lightworks все още е със затворен код и изглежда, че идеята за отваряне на кода е потънала в забвение.

Въпреки това този факт не прави Lightworks по-малко предпочитан и е избор на много професионалисти поради огромните възможности, които предлага. При Lightworks 2020.1 Beta от екипа са добавили още новости и са поправени различни проблеми, които някои потребители са очаквали.

При Lightworks 2020.1 Beta за Linux е подобрено редактирането на MTS файлове, подобрено е управлението на H.265/HEVC видео, добавени са различни декодиращи способности при HEVC/H.265, а също така при Linux са поправени и някои проблеми с производителността. Добавена е и официална поддръжка за Linux дистрибуцията Ubuntu 19.04.

Сред другите промени виждаме добавена възможност за засичане на завъртане на снимки, заснети с телефон и възможност за завъртането им в правилно положение, добавено HD наслояване при vectorscope, добавена възможност за превключване между Simple search и Advanced search от панела за търсене, добавена е възможност за генериране на .lvix файлове, добавен е UHD Media към Media->Transcoding таба, за да се предостави възможност за транскодиране при импорт.

Прочетете още:  Intel готвят големи промени за Linux Kernel 5.5

Добавени са нови филтри за изображения, медията вече може да бъде импортирана към проектите, добавено е менюто Libraries към Content Manager, изображенията сега се импортират с правилното съотношение вместо да се скалират спрямо изходния формат, добавена е възможността за завлачване на изображение върху sequence viewer и timeline, премахнато е номерирането на страниците в резултатите от търсене, добавени са нови възможности към Tile view bins, подобрени са клавишните комбинации и още.

Можете да свалите най-новата версия на Lightworks 2020.1 Beta за Linux, Windows и macOS от тук. Пълния списък с промените можете да разгледате в официалния анонс.

5/5 (1 Review)