Windows 10 има проблем с вградения инструмент за търсене

0
44
Windows 10 bugs

Въпреки всички опити на Microsoft да подобрят Windows 10 в доста аспекти, от компанията са в доста труден период и особено след излизането на Windows 10 April 2018 Update проблемите стават все повече и повече и това явление придобива застрашителни размери. Понякога проблемите са просто досадни и не са опасни, но има и доста такива, които причиняват доста неприятности и оставят потребителите без работеща операционна система.

Ето че сега от reddit се оплакват от нов и съвсем неочакван проблем с вградения инструмент за търсене. Наскоро от Майкрософт промениха името на магазина си от Windows Store на Microsoft Store и сега това изглежда затруднява асистента Cortana, който не може да намери искания резултат, а изкарва информация за .png икона.

Windows 10 има проблем с вградения инструмент за търсене 5

Някои потребители в темата изразяват шеговито мнение, че всъщност този резултат е по-полезен от магазина на Майкрософт, а други споделят, че също изпитват този проблем. Той обаче не се проявава при всички и изглежда, че зависи от някакво обстоятелство, което към момента не е известно.

Проблемът обаче не се свършва с това – логично би било при изписването на думата storage напредналият изкуствен интелект, с който от Майкрософт се хвалят, да направи асоциацията поне с техния магазин, което е в техен плюс. Това обаче не се случва и при търсенето на „storage“ търсенето показва, че не са намерени резултати.

Windows 10 има проблем с вградения инструмент за търсене 6

Участниците в дискусията споменават, че пресъздаването на индекса понякога поправя проблемите, но подобни бъгове постоянно изскачат наяве. Ако ви се случи да потърсите за нещо, което сте сигурни, че съществува, но Windows 10 не го намира, не бъдете толкова учудени, подобряването на Windows 10 продължава.

Прочетете още:  Магазинът на Windows 10 има сериозен проблем с търсачката
0/5 (0 Reviews)