WinToUSB 4.5 Final download – Windows, Windows To Go флашка

0
1446
WinToUSB 4.5 Final download - Windows

WinToUSB е удобен софтуер, с който лесно можете да направите флашка на принципа на Windows To Go или познатия от Linux Live режим без инсталация.

WinToUSB 4.5 Final download - Windows, Windows To Go флашка 1

Windows To Go е функция на Windows 8 Enterprise, която позволява операционната система да буутва от USB mass storage device (флаш памети/флашки) и външни хард дискове.

Създадена е с цел да даде възможност на enterprise администраторите да дадат на потребителите image версия на операционната система Windows 8, която да отговаря на корпоративния десктоп. В другите версии на Windows 8 функцията Windows To Go не се поддържа официално. При Linux тази възможност я има от години, ето че най-после я има и за Windows.

WinToUSB

 

Разликите със стандартната инсталация са няколко:

– когато да пръв път включите флашката, Windows ще започне да инсталира драйвъри за host машината и може да са необходими няколко рестарта, докато всичко се инсталира и операционната система заработи коректно.

– има механизъм, който да предотврати загубата на данни, който паузира цялата среда, ако USB устройството с операционната система бъде извадено и може да бъде възстановена работата в рамките на 60 секунди.

– по подразбиране Windows To Go инсталациите не засичат устройства, които са включени към USB. Това може да бъде променено от local policy.

WinToUSB ви дава възможност по лесен начин да направите флашка по начина Windows To Go, използвайки .iso файл или CD/DVD като източник за инсталацията. В най-новата версия дори можете да клонирате текущата си инсталация (Windows 7 или по-нова) и да я направите Windows To Go.

WinToUSB също така позволява направата на WinPE USB драйв, като ще ви помогне да прехвърлите WinPE съдържимото към флашка или външен хард диск и по този начмин да ги направи bootable (буутващи).

Прочетете още:  WinToFlash Lite (The Bootable USB Creator) 1.13.0000 download - създаване на флашка, Windows, boot

Открояващите функции на WinToUSB са:

– лесни за използване интерфейс и wizard, които ще ви прекарат през целия път на инсталацията и направата на устройството, по възможно най-лесен и разбираем начин. – инсталиране на Windows/WinPE от .iso или CD/DVD устройство. – клониране на текущата операционна система (Windows 7 или по-нова) на USB Drive по начина Windows To Go. – дава възможност да направите Windows To Go от Windows, който не е enterprise – 8/8.1/10/2008 R2/2012/2012 R2. Забележка:

– Windows 7 не може да буутва от USB 3.0. Използвайте USB 1/2.0. – в повечето случаи USB mass storage device са бавни устройства и отнема много време за направата и инсталацията на операционната система. Купете възможно най-бързата флашка за най-добри резултати. – Windows 7/2008 R2 не са напълно портъбъл. Възможно е да имате драйвърни и активационни проблеми, когато буутвате на различна машини.

Промени спрямо миналата версия:
Fixed bug: Failed to activate software license in some cases
Automatic update check Improvements
Fix other minor bugs

Лиценз: Безплатен за лично ползване

Download: WinToUSB 4.5 Final

0/5 (0 Reviews)