Portable Skype 7.40.0.103 download

0
344
Skype for Business ще бъде заместен от Microsoft Teams

Portable Skype е най-известната безплатна VoIP и чат програма. Тя позволява на потребителите да изпращат текст чрез чат, да разговарят помежду си и дори да осъществяват видео разговори, с възможност за конферентни обаждания, използвайки интернет.

Portable Skype 7.40.0.103 download 1

Също така има възможност за обаждания до стационарни и GSM телефони на много ниски тарифи.

Skype portable е изключително удобен, защото не се нуждае от инсталация и може да е винаги с вас на преносимо устройство.

Skype е създаден пре 2003 – та година и по-късно през 2011г. закупен от Microsoft. Използва P2P технология за свързване между абонатите и различните платформи, включително и смартфони и таблети.

Portable Skype

Веднъж свалили Portable Skype, е необходимо да го инсталирате и ако нямате да създадете акаунт с уникално потребителско име. След това вече можете да търсите за други потребители в Skype директорията и да се свържете с тях, а също така и да ги добавите във вашия списък с абонати. Гласовият чат идва с възможност за конферентен разговор, защитен файлов трансфер и криптиране от точка до точка.

Интересна е услугата за споделяне на екран, която е внесена в по-късните версии, с която потребителите лесно могат да разглеждат клиентските машини на хората, с които контактуват. Чатът предоставя възможност за писане, изпращане на емотикони, защитен файлов трансфер, редактиране на изпратен текст, история на чата и групов чат.

Интерфейсът е изключително лесен и всеки начинаещ потребител няма никакви проблеми да се научи да работи с програмата. Качеството на разговорите е много високо, като може да се отбележат спадове при некачествена интернет връзка. За това се грижи хибридният peer-to-peer сървър, което прави качеството на звука много по-добро, отколкото при останалите VoIP услуги.

Прочетете още:  ICQ 10.0 Build 40559 Final download - VoIP, чат, обмяна на файлове

Лиценз: Безплатен

Download: Portable Skype 7.40.0.103

0/5 (0 Reviews)