Avira Free System SpeedUp 4.16.0.7799 Final download – Windows оптимизиране и почистване

0
951
Avira Free System SpeedUp 4.16.0.7799 Final download - Windows оптимизиране и почистване

Avira Free System SpeedUp е инструмент, с който може да се оптимизира операционната система в много аспекти и да се поддържа във винаги добра форма.

Avira Free System SpeedUp 4.16.0.7799 Final download - Windows оптимизиране и почистване 1

Приложението може да помогне за поправяне на проблеми от различно естество, които в някои случаи е трудно да бъдат поправяни ръчно, а и отнема много време. На разположение на потребителя са изключително много инструменти, които биха помогнали при различни ситуации.

Avira System SpeedUp е продукт на Avira и се предоставя като модул към двата най-мощни продукта на компанията Avira Internet Security Suite и Avira Ultimate Protection, но се дава и възможност да бъде инсталиран отделно. С него лесно могат да бъдат поправени грешки като замръзвания на компютъра, грешки, предизвикани от различни програми, съобщения за забивания на приложения и пр.

Инсталацията е много лесна и бърза, като не се предлагат никакви програми от трети страни. Интерфейсът е модерен и добре организиран, като всяка една полезна опция е леснодостъпна. Основните категории са разположени в страничен панел, а в основния прозорец се виждат концептуално свързаните с тях функции.

Avira Free System SpeedUp

 

В главната категория се дава възможност компютърът да бъде сканиран за грешки, които касаят дисковете, представянето на операционната система, грешки в регистрите, почистване на ненужни файлове и защитата на личните данни.

Само с натискането на един бутон анализът бива направен и се предоставя информация за резултата от него. Вижда се колко ненужни файла могат да бъдат изтрити, показва колко грешки в регистъра са намерени, както и данни за намерени уязвимости при персоналната защита. Отново само с натискането на един бутон могат да се отстранят всички грешки, като програмата се справя с много добра скорост при поправянето им.

Ако чувствате, че има проблем при стартирането на операционната система, Avira System SpeedUp е готова да ви помогне и тук. Тя може да направи подробен анализ на времето, за което системата стартира, да провери кои процеси го забавят и да предложи оптимално решение на проблемите.

Avira Free System SpeedUp

 

Много удобна опция е възможността за смяната на различни режими за енергопотребление, които могат да бъдат превключвани според моментната нужда на потребителя. Предлагат се три предварително настроени плана. Първият е за максимално енергоспестяване, вторият е уравновесен, а третият е за най-добро представяне, без оглед на енергоспестяването. За всеки един от плановете е предоставена възможност да бъде модифициран детайлно, а активирането на плановете става само с един клик.

Прочетете още:  System Mechanic Free 17.5.1.43 Final / Business / Professional download - оптимизиране и почистване на windows

Avira System SpeedUp предлага още множество полезни функции като анализиране на дисковете, намиране на различни грешки по тях, както и тяхната дефрагментация, намиране на дублиращи се файлове, намиране на файлове, които са с нулев размер, криптиране или декриптиране на файлове, копиране на скрити или заключени файлове и запазването им на ново място, перманентно изтриване на файлове, които после не могат да бъдат възстановени дори и със специализиран софтуер като Wise Data Recovery например.

Предлагат се още дефрагментация на регистрите, мениджъри за сервизите и процесите, инструмент за идентификация на драйвърите, които се използват от системата, тяхната версия, както и детайлна информация за тяхното представяне и колко оперативна памет заемат.

Налице са инструменти за поправка на мрежата при проблеми, мениджър за настройки при Internet Explorer и инструмент за проверка кои процеси използват мрежата в момента.

Много полезни са възможността за бекъп на различни папки, бекъп на регистрите и тяхното възстановяване от тези бекъпи на по-късен етап, бекъп на Master Boot Record (MBR), възстановяване на промени, които са направени от някоя програма, ънинсталатор на софтуер, а също така и инструмент за възстановяване на изтрити файлове и мениджър на рестор поинти.

Avira System SpeedUp предлага изключително богат набор от инструменти, които биха могли да са в огромна помощ на потребителите в различни ситуации. Работи много бързо и надеждно, което го прави надежден избор на много потребители. Съвсем спокойно може да се конкурира и дори да надмине по някои показатели останалите програми в този сегмент, като Advanced SystemCare и System Mechanic например.

Промени спрямо миналата версия:

Spoiler

Improvements:
File Shredder improvements.
Faster installation.
Desktop icon is not created with a new installation (Existing icon will not be deleted).
Defragmenter is now hidden by default from the dashboard.
Boot optimizer improvements.
Overall stability improvements.
On-time feedback (not yet localized in all languages).
Bug fixes:
System Speedup service does not start in some cases.
Firefox and Thunderbird could not be uninstalled anymore after a cleanup.

[collapse]

Лиценз: Demo

Download: Avira Free System SpeedUp 4.16.0.7799 Final

0/5 (0 Reviews)