Portable TreeSize Free 4.1.1.403 download

0
952
TreeSize 7.0.5 Build 1407 Final download - анализиране на заето пространство на хард диск

Portable TreeSize Free е инструмент за Windows, с който може да се анализира заетото място на хард диска, като се получи детайлна информация, в разбираем вид.

Portable TreeSize Free 4.1.1.403 download 1

С интуитивния си интерфейс тази програма помага на потребителя по един лесен и разбираем начин да прегледа заетото място на хард диска.

TreeSize е особено полезен в случаите, когато има голямо количество заето пространство с неизяснен произход. Посредством програмата лесно може да се проследи в коя директория се корени проблемът.

Това е portable версия на безплатния вариант на TreeSize, която не се нуждае от инсталация. Това е особено полезно в случаите, когатоимаме тежко заразен с вируси компютър или пък в случаи, когато не трябва да остават никакви следи от използването на програмата, защото тя не оставя никакви следи в регистъра.

Ако програмата бъде стартирана от обикновен потребител, при проблем с достъпа до дадена директория, програмата ще попита дали да бъде стартирана чрез администраторския акаунт, като може да се настрои това съобщение да не се появява повече.

Интерфейсът е приятен и потребителите лесно могат да се ориентират при работата си с програмата, дори и при първата си среща с този продукт. В дясната част са представени директориите в дървовиден вид, като по този начин лесно могат да бъдат достъпвани и избирани според конкретните нужди.

 

Portable TreeSize Free

 

За всяка една папка или файл се дава детайлна информация, като размер, име, ако е папка колко файла съдържа, колко процента заема от родителската папка и кога е имало модификация за последно, като може да бъде включена опцията да се показва дори и точен час.

При избиране на контекстното меню, на избран елемент, също могат да бъдат избрани полезни опции, сред които ъпдейт на информацията само за този елемент, разширяване до различно ниво, информация за подпапки, опции да бъде изключен от сканирането на TreeSize и елементът вече да не фигурира в списъка, прилагане на NTFS компресия.

Прочетете още:  W10Privacy 3.3.2.1 Final download - Windows 10 телеметрия

В горната част на основния прозорец се намира панел, от който могат да бъдат подредени резултатите по различен критерий, както и да бъдат достъпени различни опции като принтиране, избиране на папка, опресняване, стоп, различни опции по изгледа на програмата, както и промяната на стойностите, с които се идентифицира заетото пространство в килобайти, мегабайти или гигабайти. Оттам също може и да се настрои дали програмата да се пуска винаги с администраторски акаунт, различни файлови настройки, настройки на контекстното меню.

Portable TreeSize Free може да генерира репорти в RTF, HTML, TXT, CSV, XLS формат. Програмата се предлага в безплатен вариант, както и Personal версия, която е платена.

Промени спрямо миналата версия:
Bugfix: When scanning a WebDav directory filenames may have been shortened and unexpected loops could have occurred. TreeSize Free now scans WebDav directories as expected again.
Some servers with Samba 3 have been recognized falsely as Windows Server. It is now possible to scan shares on such servers using TreeSize Free, as long as it is not executed within a Windows domain.
Under very specific circumstances the user interface of TreeSize Free could have been shown unexpectedly partly in German. This issue has been fixed.
Bugfix: Several minor bug fixes and improvements have been incorporated.

Лиценз: Безплатен/Trial

Download: Portable TreeSize Free 4.1.2.406 Final

0/5 (0 Reviews)