Ubuntu Touch OTA-11 е зад вратата. Обещава подобрения при Unity 8 и Miracast

0
51
Ubuntu Touch OTA-10 идва с различни новости


Нещата около следващия Ubuntu Touch OTA-11 вървят обещаващо добре и разработката му продължава с пълна пара.

Разработката се извършва от екипа, който се грижи и за Ubuntu Phone, които постоянно имплементират нови функции, за радост на потребителите.

Łukasz Zemczak е съобщил за Softpedia, че Ubuntu Touch OTA-11 достига своята финална версия много бързо и това може да се случи още днес.

В него ще има много промени като нов нетуърк мениджър, нов unity-scopes-shell, който ще позволява embedded authentication параметри. Идва ъпдейтната версия на Dialer приложението, който ще предлага по-добра визуализация при избиране на спешните телефони при заключен екран.

Нова ще е и версията на X.Org Server, който е с кръпка за проблема с XMir keymap, а също така идва и ъпдейтната версия на indicator-datetime компонента. Има множество малки промени по убунту темите и звуковия индикатор, заедно с ъпдейти за action и indicator иконите и calendar mono.

Забележителна промяна е новият интерфейс на Unity 8, който вече ще е с динамични гридове и множество подобрения под капака. Друга промяна, която си струва да се спомене е новият протокол Aethercast за Miracast.

Страхотно допълнение е Wi-Fi Display, който ще дава възможност да осъществявате конвергенция отдалечено, докато сте се настанили удобно на дивана например, която опция много потребители очакваха с нетърпение.

За момента няма точна информация кога точно Ubuntu Touch OTA-11 ще пристигне за Ubuntu Phone и Ubuntu Tablet, но съдейки по факта, че финалната freeze версия чука на вратата, това може да е съвсем скоро, в края на този месец.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Google откри опасен бъг при Windows 10 Fall Creators Update (1709)