Microsoft ще прави парти WWDC, за да убеждава програмистите за iOS да пишат и за тях

0
32
Microsoft ще прави парти WWDC


Microsoft вече имат Windows Bridge for iOS, който помага за лесното импортиране на приложения за iOS към Windows 10.

Сега обаче от Редмънд ще се опитат да се срещнат с програмистите на приложения за iOS очи в очи. Те смятат да устроят парти на организираното от Apple събитие WWDC следващата седмица, като са поканили абсолютно всички разработчици на iOS и OS X.

От Microsoft не дават почти никакви детайли за партито, но на всички е ясно накъде бият – ще искат да покажат на живо на разработчиците колко е лесно посредством Project Islandwood да бъдат импортирани приложения, които са писани за iOS към Windows 10.

Те също така ще искат да подчертаят предимствата на универсалните приложения, които могат да бъдат стартирани на най-различни устройства, използвайки един и същ код. Без съмнение ще стане дума и за приложенията на Microsoft за iOS, където те, както всички знаем, са инвестирали не малко и предлагат доста от тях. Най-вероятно ще стане дума и за Xamarin, който също е собственост на Редмънд и позволява използването на код между различни операционни системи.

За да са сигурни, че ще привлекат вниманието на колкото се може повече разработчици, Microsoft обещават и награди за тези, които им обърнат внимание. Те обясняват, че ще бъде обявяван по един победител всеки час, а наградите ще бъдат Xbox One или спортния часовник на Apple. Разработчиците биват приканвани по следния начин:

„Елате да видите Test Cloud Wall в действие, заиграйте се с Xamarin, поиграйте си с най-новите роботи, сред които са и Sphero и Robugtix. Управлявайте дронове-папагали или просто се отпуснете в някой от нашите масажиращи столове.“

Прочетете още:  Mozilla работят върху браузър, който се управлява с глас и се казва Scout

Според официалната страница на събитието от Microsoft също така възнамеряват да раздават безплатни храна и напитки и „да си говорят за iOS“. Партито е насрочено за следващия понеделник 13-ти юни, веднага след State of the Union.

0/5 (0 Reviews)