24-инчов монитор, който се сгъва като чадър? Вече е възможно!

0
51
24-инчов монитор


Отчасти проектор, отчасти дисплей, новото устройство наречено SPUD (Spontaneous Pop-Up Display) може да се сгъва до размерите на книга.

Ако се нуждаете от втори дисплей, който искате да е малък, то SPUD е точно за вас. Новото устройство се появи на бял свят, благодарение на кампания в Kickstarter и съдържа в себе си проектор, който е захранван от батерия и полимерен дисплей, който се сгъва като чадър.

Когато е в сгънато състояние SPUD е с размерите на книга, а теглото му е едва 900 грама. Когато бъде издърпан проекторът, който излъчва картината отзад, дисплеят се разгъва точно както чадър и се превръща в 24-инчов дисплей.

При предварителните продажби сгъваемият дисплей ще се продава за $374 и обещава да има HDMI поддръжка, както и безжично свързване към стрийминг устройства като Chromecast и Roku.

Яркостта на SPUD може да бъде настроена между 350 и 785 единици, което дава възможност за безпроблемно използване в леко осветени или дори слънчеви помещения.

Производителят Arovia гарантира, че на батерия дисплеят ще може да бъде използван около шест часа, което време, разбира се, зависи пряко и от степента на яркостта, на която е настроен проекторът. Големината на самия полимерен дисплей е 1280×720, като производителят обещава, че няма да се получат гънки по него от прекомерно сгъване и разгъване.

Когато SPUD бъде напълно готов се очаква той да струва $499. Той ще има и стерео говорители, което се случва благодарение на факта, че кампанията вече е събрала $190 000. Разработчиците обещават, че ако успеят да съберат $250 000, ще увеличат живота на батерията от 6 на 10 часа.

Прочетете още:  Внимание! Новият малуер Titanium заплашва Windows

От Arovia още обясняват, че сгъваемият дисплей SPUD може да бъде много полезен при различни презентации, бизнес срещи, търговски изложения, а също така и да се използва като телевизор при поход в планината или като монитор в колата.

0/5 (0 Reviews)