AMD ще разкрият детайли за 7nm процесори и следващите си видео карти на CES 2019

0
60
Излезе Linux драйвърът за AMD AMDVLK 2019.Q2.2. Носи подобрения в производителността

От AMD разкриха плановете си да анонсират своите нови 7nm процесори и видео картите си от следващо поколение на CES 2019. От компанията съобщиха, че изпълнителният директор Lisa Su ще разкрие важни и вълнуващи подробности относно предстоящите продукти.

Президентът и съветник по търгуването на стоки към AMD Gary Shapiro казва:

AMD трансформира бъдещето при компютрите в нашия вечно разширяващ се дигитален свят и правим революция в 35-милиардната гейминг индустрия.“

Ако всико върви по план, от AMD със сигурност ще разтресат компютърния свят със своя 7-нанометров процесор, имайки предвид факта, че от Intel се борят от години с 10-нанометровите чипове, които все още не могат да влязат в масово производство поради различни проблеми и дори последната им девета серия използва 14++ технологията.

Новите 7nm чипове на AMD ще използват Zen 2 архитектурата, която доказа своите качества и на базата на това потребителите могат да очакват доста голям прираст в производителността. Това ще доведе до нови размествания на пазара, при който от AMD след години на изгубени битки сега печелят все по-голям дял, а от Intel бяха принудени да свалят цените, за да могат да отговорят по някакъв начин.

Що се отнася до видео картите от следващо поколение на AMD, най-вероятно това ще са продукти, които също ще използват 7nm архитектура и е твърде възможно да използват HBM2 (High-Bandwidth Memory 2 ). Твърде е възможно те да предоставят подобрена поддръжка за FreeSync, да удвоят представянето спрямо предшествениците си и да добавят HDR поддръжка. Има голяма вероятност да добавят и ray-tracing способности, каквито видяхме при последните видео карти на Nvidia от 20хх серията.

Прочетете още:  Изтекоха голи снимки на Ан Хатауей

Разбира се, всичко това са предположения и детайлите ще бъдат разкрити в подробности от изпълнителния директор на AMD на CES 2019.

0/5 (0 Reviews)