Близард спира поддръжката на StarCraft II и Diablo III за Windows XP и Windows Vista

0
66
Близард спира поддръжката на StarCraft II и Diablo III за Windows XP и Windows Vista


Близард спира поддръжката на StarCraft II и Diablo III за Windows XP и Windows Vista, а потребителите ще трябва да ъпгрейднат до последните версии на Windows.

Он Близард днес съобщиха, че потребителите, които все още използват Windows XP и Windows Vista, няма да могат повече да стартират някои от техните заглавия след които World of Warcraft, StarCraft II, Diablo III, Heroes of the Storm и Hearthstone.

Засега няма определен конкретен срок, но от Близард обясняват, че главната причина е, че от Майкрософт са спрели поддръжката за тези операционни системи, и предвид факта, че повечето играчи вече са с по-нови версии на Windows като 7 и 10, е по-добре да се фокусират върху поддръжката именно на тези системи.

Вероятно забраната поне за Windows Vista няма да се случи в близките два месеца, защото тя все още се поддържа официално от Майкрософт до април тази година. Поддръжката на Windows XP обаче беше спряна преди близо три години, през април месец на 2014-та година.

„Основната поддръжка на тези две операционни системи беше спряна през 2009-та и 2012-та година, но понеже голяма част от нашите играчи все още ги използват, ние продължихме да ги поддържаме. От излизането на Vista обаче вече има три големи версии на Windows и към днешна дата по-голямата част от нашите играчи за преминали към тези по-нови версии.

След като тези стари операционни системи вече не биват поддържани от нас, игрите повече няма да вървят на тях и затова ние приканваме потребителите да обновят до по-нови версии. Когато се премине към спирането на поддръжката за определените заглавия, ние ще ви уведомим за всяка една от игрите“, обясняват от Близард в съобщението си.

Прочетете още:  Mozilla стартират Firefox Send - безплатна криптирана услуга за споделяне на файлове

Най-вероятната стъпка, която ще предприемат от Близард, ще е да прекратят ъпдейтите на игрите за потребители на тези операционни системи и по този начин, те няма да могат да се свързват със сървърите и ще бъдат принудени да преминат към по-нова версия на Windows.

Разбира се, има и трети неофициален, но работещ вариант. Потребителите, които не искат по-нови версии на Windows, поради каквито и да било причини, могат да инсталират Linux и да продължат да играят любимите си игри.

Всички гореспоменати заглавия вървят абсолютно безпроблемно посредством Wine, където дори могат да се избират версии на Windows от първите издания, та до последните версии като Windows 8.1 и Windows 10, с едно цъкване на мишката.

Така, въпреки че използвате Linux, можете да се идентифицирате с която версия на Windows пожелаете, без да купувате нов лиценз от Майкрософт, получавайки безплатна операционна система, която е много по-сигурна, бърза и удобна за работа.

5/5 (1 Review)