Ubuntu Bash ще е една от ключовите функции в Windows 10 Anniversary Update (видео)

0
29
Ubuntu Bash ще е една от ключовите функции в Windows 10 Anniversary Update (видео)


Windows 10 Anniversary Update пристига на 2-ли август тази година с много подобрения и функции.

Една от ключовите функции, на която от Microsoft обръщат особено внимание е поддръжката за Ubuntu Bash, което ще донесе възможността за стартиране на Linux бинарита под Windows 10.

Linux субсистемата вече е налична за Windows в бета вариант и потребителите в Insider програмата имат достъп до нея.

Понеже от Microsoft отчитат, че тази функция е важна, техен служител е решил да направи подробно видео, в което да обясни подробности около инсталацията и използването.

Scott Hanselman обяснява в своето видео стъпка по стъпка конфигурацията на Bash за Windows 10, както и за използването му за някои простички неща, с уговорката, че той може да бъде използван за далеч по-сложни работи и изцяло зависи от разработчиците да развият потенциала му. В двадесетминутния клип Hanselman обяснява какво трябва да се направи, за да се използва Bash за Windows, показва някои готини неща, които могат да се правят с него, но това е само върхът на айсберга.

Ако сте разработчик пред вас се отваря удобството да разработвате приложения за Windows и Linux без да имате нуждата от виртуални машини. Видеото е полезно и за хора, които искат да използват операционната си система възможно най-пълноценно и то идва навреме, след като до Anniversary Update остава само месец.

Anniversary Update ще дойде с множество подобрения и нови функции като преработено Старт меню, нови образователни приложения, добавки за браузъра Edge и още.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Plundervolt - нова уязвимост при Intel процесорите застрашава потребителите