iPhone 8 ще сканира лазерно лицата на потребителите си

0
51
iPhone 8 ще сканира лазерно лицата на потребителите си


Според анонс на Cowen and Company към клиентите им, следващият телефон на Apple iPhone 8 ще сканира лицата на потребителите си с лазер или нещо подобно.

Информацията, първо открита от [url=http://uk.businessinsider.com/apple-iph … ?r=US&IR=T“ target=“_blank“ title=“Business Insider]Business Insider[/url], разкрива детайли около новия модел на Apple iPhone 8, където се споменава и за използването на технология за 3D лицево сканиране.

„Опциите включват някакъв вид разпознаване на лице/жестове, която е възможна посредством нови лазерен и инфраред сензори, които се намират в предната част на телефона, близо до фронталната камера, а също така, както се и очакваше, ще има и безжично зареждане“, пише анализаторът от Cowen and Company Timothy Arcuri.

Миналата година на 7-ми януари Apple закупиха Emotient, компания, която се занимава с разпознаване на човешки емоции посредством изкуствен интелект, така че появата на подобна технология има своето логично обяснение и е очаквана.

Твърде вероятно е iPhone 8 да получи опция за отключване на устройството чрез лицево разпознаване, като отговор на Touch ID при Windows смартфоните Lumia 950 и 950 XL.

Arcuri счита, че ще видим iPhone 8 през септември тази година в три разновидности. Два варианта в 4.7 и 5.5 инча, както и нова разновидност от 5.8 инча, с „wraparound“ OLED дисплей, подобен на този, който видяхме при Galaxy S7 Edge.

Той също така дава тежест на слуховете, че Apple ще премахнат home бутона при новия си модел, отбелязвайки, че 5.8-инчовият модел ще интегрира Touch ID скенер на отпечатъци под стъклото, в активната част на дисплея.

Според по-ранните слухове iPhone 8 ще има основно преработен дизайн в сравнение с iPhone 7, корпусът ще бъде изцяло стъклен, без безели, както се съобщава и за високоскоростно безжично зареждане.

Прочетете още:  USB 3.2 обещава двойно по-високи скорости
0/5 (0 Reviews)