Samsung ще обяви причините за проблемите при Galaxy Note 7

0
33
Samsung ще обяви причините за проблемите при Galaxy Note 7


От Samsung възнамеряват да обяснят на всички от какво са били проблемите с възпламеняването при Note 7. Това ще се случи на пресконференция в Южна Корея следващия понеделник.

Samsung Electronics ще съобщят за резултатите от серия собствени разследвания върху проблема с Galaxy Note 7 и неговото възпламеняване.

Това ще се случи на пресконференция в Южна Корея, която ще бъде водена лично от шефа на мобилния отдел в компанията, съобщават от Samsung.

DK Koh, директорът на мобилния отдел в кореския гигант, ще обясни внимателно и подробно какви са били причините за възпламеняването на фаблета, както и ще бъдат оповестени мерките, които компанията е предприела това да не се случва и за в бъдеще.

Продажбите на Galaxy Note 7 бяха спрени от Samsung през октомври миналата година, след поредица от множество случаи на запалване на устройството през целия период на неговата продажба от август до тогавашния момент.

DK Koh тогава съобщи през септември, че най-вероятната причина е може би батерията и внесоха корекции в комплекта, който се продаваше. За тяхно съжаление обаче и вторият комплект даваше същите проблеми, което принуди компанията да спре устройството от продажба.

Първоначално от Samsung възнамеряваха да оповестят причините за запалването на Galaxy Note 7 още в края на 2016-та година, но след това намерението беше отложено за по-късно.

Южнокорейският гигант ще иска да остави този лош спомен зад гърба си и при всички положения това ще се случи преди официалното излизане на флагмана Galaxy S8 през пролетта и изказването, което е насрочено за следващия понеделник цели потушаването на напрежението и недоверието сред потребителите.

Прочетете още:  Опцията да се ъпдейтва BIOS и фърмуер за различни устройства може да дойде с Ubuntu 16.04

Разследванията на Samsung по случая със запалването на Galaxy Note 7 започнаха още през октомври миналата година, заедно с местното правителство, с подкрепата на изследователския институт и щатската Underwriters Laboratory.

В желанието си да изтегли всеки един Galaxy Note 7 от пазара, от Samsung пускаха ъпдейти, които постоянно намаляваха максималния капацитет на заряд на батерията, като през този месец лимитът беше понижен на 15%.

Подобен лимит прави почти неизползваем фаблета и по този начин от компанията се надяват да накарат всички потребители да върнат своите устройства на официалните представители.

0/5 (0 Reviews)