Windows 10 19H1 Build 18282 идва с нова светла тема

0
59
Windows 10 19H1 Build 18282 идва с нова светла тема

Множество потребители се оплакват, че наличните към момента светла и тъмна теми не са консистентни и имат проблеми с потребителския интерфейс. Вземайки предвид желанията им, от Майкрософт анонсираха нова светла, олекотена тема (Windows Light), която идва с последния Windows Build 18282 за потребителите от Insider програмата.

До момента при избирането на светла тема Action Center, тъч скрийн клавиатурата, таскбарът и пр., всъщност оставаха тъмни и само някои елементи ставаха светли. Потребителите бяха недоволни именно от това – дори и при избирането на тъмна тема, множество различни елементи оставаха светли.

Windows 10 19H1 Build 18282 идва с нова светла тема 3

Сега обаче с идването на новата тема това най-сетне се променя. При избирането на новата светла тема няма да има елементи, които да остават тъмни, а вместо това всички ще са светли. Добавен е и нов тапет, който при избирането си също ще прилага новата тема Windows Light.

От Майкрософт отбелязват, че за да направят възможно променянето на на всеки един елемент от темата е свързано с много работа и затова ще трябва да мине известно време преди тя да е напълно функционална и от компанията ще разчитат на доклади от потребителите при намерени проблеми.

Ако участвате в Insider програмата на Windows 10 можете да активирате темата още днес от Settings->Personalization->Themes и изберете “Windows Light”.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Google стана платинен член на Linux Foundation
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments