Linux телефонът Librem 5 събра заветните $1.5 млн.

0
58
Librem 5

Проектът за събиране на средства на компанията Purism за създаването на първия в света криптиран телефон, без затворен софтуер, който се грижи за сигурността на потребителите, достигна критичната си точка.

Телефонът Librem 5 събра и надмина целевата сума от 1 500 000 долара, при това две седмици преди крайния срок.

В официален анонс от компанията съобщават, че сега, след като необходимите средства са събрани, те ще се стараят да навлязат във фазата на производство на хардуера колкото се може по-бързо.

Освен навлизането в производствената фаза, от Librem също по най-бърз начин ще се постараят да създадат публично достъпна софтуерна платформа.

От Purism вече си партнират с GNOME и KDE, като обещават за в бъдеще да привлекат още повече партньори.

Както вече ви съобщихме, новият телефон Librem 5 ще използва Debian-базираната операционна система PureOS, както и други Linux-базирани операционни системи, а цената му е $599.

От Purism обещават, че Librem ще има много интересни за някои потребители функции. Ще има криптирано изпращане на имейли и SMS-и, обажданията също ще бъдат криптирани, ще има VPN за браузване в интернет, поддръжка за 2G/3G/4G, GSM, UMTS или LTE мрежи, хардуерен kill switch.

Сега, след като вече средствата са събрани, е твърде вероятно да се използва по-мощният процесор i.MX8 SoC, вместо планувания i.MX6.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  AMD пускат двучипов звяр - видео картата AMD Radeon Pro Duo