Kali Linux вече е наличен в Windows Store на Майкрософт

0
943

Функцията на Windows 10 Linux Subsystem on Windows или накратко WSL се разширява все повече. Потребителите на операционната система на Майкрософт отдавна могат да инсталират от Windows Store Linux дистрибуции като Ubuntu и openSUSE/SUSE Linux Enterprise Server.

По-рано миналата година беше обещано, че и Fedora ще се появи в магазина на Майкрософт, но засега това не се е случило още. За сметка на това обаче от днес имаме ново попълнение в лицето на известната дистрибуция Kali Linux. Версията, която се предлага в Windows Store се различава само с това, че тестовите инструменти липсват и потребителите трябва да ги инсталират сами, ако имат нужда от тях.

Kali Linux вече е наличен в Windows Store на Майкрософт 3

За да можете да използвате Kali Linux на Windows 10 първо трябва да имате включена WSL функцията. Това става много лесно като напишете в търсенето Windows Features и включите опцията Windows Subsystem for Linux. След това трябва да свалите Kali Linux от Windows Store, а след като свалянето приключи, бутонът Get в страницата в магазина ще се промени на Launch. Цъкайки на Launch вие стартирате инсталацията на Kali Linux, след което можете да започнете да го използвате.

Разбира се, WSL не предоставя пълна функционалност и винаги е по-добре потребителите да използват нормална инсталация, която да предостави пълната мощност и възможности на Linux дистрибуцията, която искате да използвате.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  KDE Plasma идва с още Wayland подобрения и други поправки