Dynamic Local Mode на AMD води до 47% повишаване в представянето

0
80
Dynamic Local Mode на AMD води до 47% повишаване в представянето

Повишаване на представянето с използването на AMD Dynamic Local Mode.

От AMD се възползват с пълна сила от затрудненията, които изпитват от Intel. Докато технологичният гигант не успява да се справи с 10-нанометровата архитектура вече от доста време насам, от AMD наскоро обявиха, че скоро ще анонсират своите процесори, използващи 7nm архитектура, а сега зарадваха феновете си и с анонс за нов режим, който увеличава значително производителността.

Режимът Dynamic Local Mode е нова технология на AMD, която позволява мигрирането на най-нуждаещите се процесорни нишки към локалната памет. В резултат на това приложенията, които предпочитат достъп до DRAM използват нейните преимущества и получават увеличаване на бързодействието с до 47%.

Dynamic Local Mode е имплементиран като фонов процес при Windows 10, който изчислява колко процесорно време използва всяка една нишка. Използвайки тази информация от изчисленията, нишките, които имат най-високи изисквания получават моментален директен достъп до паметта. Предвидена е и опция за спирането на Dynamic Local Mode от AMD Ryzen Master или директно със спиране на процеса от services.msc.

Тук е важно да споменем, че Dynamic Local Mode е наличен само за процесорите Ryzen Threadripper 2990WX и 2970WX, защото към момента само те имат възможността за динамично предоставяне на смесен достъп до DRAM. От 29-и октомври тази година новият режим ще се предла в AMD Ryzen Master, а скоро след това ще стане елемент по подразбиране в чипсет драйвърите на AMD.

Повече информация относно Dynamic Local Mode можете да получите тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Mozilla най-накрая добавя multi-process във Firefox 48