Windows 10 preview build 18277 идва с промени по файловия мениджър, слайдър за яркост, нови еможи и още

0
44
Майкрософт пуснаха нов Windows 10 version 1903 preview билд

Майкрософт издадоха Windows 10 preview build 18277 за потребителите от бързия кръг на Insider програмата, който идва с някои нови функции и различни подобрения, които обикновените потребители ще могат да очакват в 19H1 изданието, което се очаква през април 2019-а година.

На първо място Windows 10 preview build 18277 връща една много желана от потребителите функция и това е слайдърът за яркост. Той дава възможност на потребителите да променят яркостта на монитора директно от Action Center до желано от тях ниво само с няколко клика на мишката.

Подобна функция беше налична в Windows 8.1, но поради неизвестни за никого причини тя беше премахната в Windows 10. На нейно място от Майкрософт предлагаха предварително зададени стойности 0%, 25%, 50% и 100%, от които потребителите могат да избират.

Подобен подход обаче не дава гъвкавост и прецизен избор и логично не беше харесван от потребителите. Ако например искате да изберете 66% яркост, то това не е възможно да се случи с досегашната имплементация на функцията.

Тук обаче отново има уловка – функцията няма да е налична за десктоп компютрите, а ще се предлага само за устройства, които поддържат настройване на яркостта като таблети и лаптопи.

Други промени в Windows 10 preview build 18277, за които от Майкрософт само загатват са подобрения при файловия мениджър. Считано от този билд, потребителите ще получават различни подобрения при файловия мениджър, но от компанията засега отказват да конкретизират какви ще са те.

Единствената информация към момента гласи:

Някои Insider потребители е възможно да забележат леки промени при File Explorer. Ще кажем повече за това по-късно„, се казва в съобщението.

Първата видима промяна в тази насока още с този билд е при секцията „date modified“, където вече не се показва датата кога за последно файлът е бил модифициран, а се показва преди колко време е бил модифициран. Изглежда от Майкрософт обръщат голямо внимание на файловия мениджър, която все още е твърде неспособен в сравнение с файловите мениджъри, използвани при Linux и му отделят все повече време при своите разработки.

Прочетете още:  Майкрософт: Очаквайте сериозно забавяне на компютрите си

Наскоро File Explorer получи и тъмна тема в Windows 10 October 2018 Update, който пък беше изтеглен поради множеството проблеми, които предизвика. Големият октомврийски ъпдейт все още не е наличен за потребителите и изглежда, че въпреки наличното в името название „октомврийски“, той ще излезе през ноември, което не се случва за пръв път.

В новия билд функцията Focus Assist, въведена за пръв път в Windows 10 April 2018 Update също получава подобрение, което позволява операционната система да го стартира автоматично, ако потребителят стартира приложение на пълен екран като игри, филми и пр. Windows 10 е научен да идентифицира подобни приложения и включва автоматично функцията, която позволява временно отлагане на нотификациите, без да бъдете безпокоени. Тази функция също не мина без проблеми при нейното първоначално представяне.

В Windows 10 preview build 18277 идва и нов комплект от еможи с наименованието Emoji 12. От Майкрософт обясняват, че пълният списък на Emoji 12 е все още в бета стадий на разработка и Insider потребителите може да се натъкнат на различни промени в следващите билдове, докато те бъдат финализирани изцяло. По тях все още има да се свърши много работа като нови ключови думи, добавяне на нови еможи и пр.

Допълнително Defender Application Guard получава бутон за получаване на достъп до микрофона и камерата докато потребителите използват Application Guard за Microsoft Edge, налични са различни High DPI подобрения, включително и функция, при която Windows ще се опита автоматично да коригира някои приложения, които изглеждат размазано.

Повече подробности около новостите и подобренията при Windows 10 preview build 18277 можете да научите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)