Гледате порно в инкогнито режим? Google и Facebook продължават да ви следят

0
186
Инкогнито режим Google Facebook ви следят

Много потребители знаят, че биват следени постоянно в интернет, но малко от тях се досещат, че това се случва и в режим инкогнито на вашия браузър.

Ново проучване, инициирано от Carnegie Mellon, Университета в Пенсилвания и Майкрософт показва, че големи компании като Facebook, Google и Oracle могат да продължат да наблюдават вашата активност, когато  посещавате порнографски сайтове, въпреки че сте използвали режим инкогнито на браузъра.

Проучването е проведено сред 22 484 сайта, с използването на инструмент, наречен webXray. Този инструмент е с отворен код и се използва за анализ на данни от трети страни, за да се идентифицират компаниите, които събират потребителски данни.

Инструментът зарежда конкретна страница в Google Chrome интернет браузъра, анализирайки целия трафик, който се осъществява по време на зареждането, като така може да се види какво количество потребителски данни се предоставят на трети лица.

Допълнително е направено проучване и с инструмента policyXray, за да се инспектират политиките на поверителност на сайтовете и данните показват, че потребителите са склонни да разрешават да бъдат следени, а като причина се посочва невъзможността да прочетат политиките.

Резултатите са доста неприятни и показват, че при 93% от сайтовете се наблюдава изтичане на информация. При Google процентът е 74%, при Oracle 24%, а при Facebook, 10%, като тази информация се изпраща към седем сайта от трети страни.

Информацията, която се споделя за вас е вашата сексуална ориентация, пол, сексуални предпочитания и интереси, полова идентичност и пр.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Първата стабилна версия на Microsoft Edge е налична за сваляне