Майкрософт правят създаването на локален акаунт по-трудно при Windows 10 Version 1909

1
321
Windows 10 bugs

От Майкрософт нарочно усложняват създаването на локален акаунт от потребителите, настоявайки за онлайн такъв.

Windows 10 version 1909 или November 2019 Update идва със сравнително малко промени, но има една негативна промяна, която прави доста неприятно впечатление, която потребителите ще изпитат при Out of Box Experience (OOBE) фазата на настройване на операционната система, съобщава Paul Thurrott.

Наравно с другите промени от Майкрософт правят така, че вписването с офлайн локален акаунт става още по-трудно, настоявайки потребителите, които правят чиста инсталация да използват онлайн акаунт.

При чисто инсталиране на Windows 10 потребителите преминават през две фази на инсталация – офлайн интерактивна инсталация и Out of Box Experience (OOBE) интерактивен съветник, който води потребителя през необходимите стъпки. Ако ресетвате Windows 10 обаче, ще преминете само през OOBE фазата.

Сега, с новите промени, при навлизането в OOBE фазата, Windows 10 Home и Windows 10 Pro ще обяснява, че използването на локален акаунт предоставя „ограничено изживяване“.

Трябва да се има предвид обаче, че при Windows 10 Home въобще няма да има опция за създаване на офлайн локален акаунт, ако компютърът вече се е свързал с интернет по време на настройката на акаунтите.

Майкрософт правят създаването на локален акаунт по трудно при Windows 10 Version 1909

Тази неприятна промяна беше забелязана по-рано тази година в Insider програмата, като надеждите бяха, че тя няма да намери място в официално издание, но от Майкрософт изглежда са решили да накарат насилствено всеки един потребител да си направи онлайн акаунт, който да използва за вписване в операционната система.

Засега единственият начин да създадете офлайн локален акаунт е да не свързвате компютъра към интернет преди да достигнете до фазата на инсталацията, където се конфигурират потребителите. При това положение Windows 10 ще ви предостави опция за създаване на локален акаунт. Ако обаче е получил достъп до мрежата, такава възможност няма да съществува и ще трябва да използвате Microsoft акаунт.

Прочетете още:  Най-лека Linux дистрибуция - топ 10
5/5 (1 Review)
1 Comment
нови
стари оценка
Inline Feedbacks
View all comments
Валсо
4 години

Това се очакваше отдавна да го направят. То и в Боза 8 го имаше, но там не беше толкова драконовска мярка. Следващите стъпки са само онлайн активация на ключ и впоследствие преминаването към месечни абонаменти за Бозата. Ще стане като WOW, само че вместо „pay to play“ ще бъде „pay to use“. Малка част от овците у нас ще се навият на това, освен ако не пуснат абонамента да е по 5 лв. на месец, така че поне в България 10-ката е много вероятно да поумре. 😀