Специалисти подкараха Linux на Nintendo Switch и публикуваха видео

0
59

Специалистите от fail0verflow публикуваха още преди седмица информацията, че са успели да подкарат Linux на Nintendo Switch, но сега те публикуваха и видео, което доказва този факт и показвайки как конзолата се е превърнала в удобен Linux таблет.

Те обясняват, че това е станало възможно чрез експлоатирането на coreboot бъг в Nvidia Tegra X1 чипа, който се използва в конзолата и който не може да бъде закърпен при текущите издания, което означава, че не се налага и чип модване.

От дългото малко над минута видео се вижда, че от fail0verflow са използвали KDE Plasma за графична среда, която работи доста добре, поддържа тъч скрийн, настройки за яркост, жестове, работещ интернет браузър и пр., но името на Linux дистрибуцията не се споменава.

За разочарование на ентусиастите, които също биха искали да инсталират Linux и на своите Nintendo Switch конзоли, от fail0verflow не са публикували никакви инструкции за инсталация или за експлоатиране на бъга, който са открили в чипа на Nvidia.

Това не е първият път, когато от fail0verflow показват подобни завидни умения. Миналата година те успяха да инсталират Linux и на PlayStation 4, експлоатирайки WebKit бъг.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Nvidia анонсира нова TITAN X карта с 12 млрд. транзистора и изчислителна мощност 11 терафлопа (видео)