Излезе Linux дистрибуцията Zorin OS 15.1 с GameMode и други полезни подобрения

2
354
Zorin OS

Разработчиците на Linux дистрибуцията Zorin OS пуснаха своята поредна версия 15.1, която идва с интересни подобрения.

Тук е новата версия на Linux дистрибуцията Zorin OS 15.1, която разработчиците описват като по-лесна за работа, учене и игри.

Както повечето потребители може би знаят, Zorin OS е създадена за потребителите, които мигрират от Windows и macOS и изглежда, че оправдава своето съществуване, защото статистиките сочат, че за половин година, когато беше издадена миналата версия 15, дистрибуцията е свалена в 65% от случаите именно от такива потребители.

Екипът на Zorin OS продължава в посоката за предоставяне на познат интерфейс на Windows и macOS потребители и се надява на повече потребители идващи от Windows 7, предвид факта, че неговата поддръжка приключва в началото на 2020-а година.

При новото издание Zorin OS 15.1 са налични много интересни промени, ето някои от тях:

Подобрен GameMode

GameMode е проект на известното игрово студио Feral Interactive, който представлява инструмент за оптимизиране при играене на игри, като повишава тяхното бързодействие чрез различни способи. Сега от Feral са помогнали на Zorin общността да подобрят GameMode в новото издание Zorin OS 15.1 чрез приоритизиране на бързодействието, когато се налага и чрез предлагането на повече видео, процесорни и I/O ресурси на играта, която играете.

Потребителите не трябва да правят нищо, за да включат GameMode. Инструментът ще се включи автоматично, ако открие поддържана игра. Ако използвате Steam, можете да пуснете GameMode с натискането на десен бутон на играта, която играете в Steam клиента – Steam Library->Properties->Set Launch Options и да въведете следното: gamemoderun %command%.

Подобрена Microsoft Office съвместимост и повишено представяне при LibreOffice

В Zorin OS 15.1 е включена новата версия на LibreOffice 6.3, която идва с множество подобрения, които правят офис пакета с отворен код още по-съвместим с Microsoft Office, а освен това предоставя и още по-голямо бързодействие. Сега документите се отварят и запазват с до 97% по-бързо.

Прочетете още:  От Linux Foundation се изказват ласкаво за Майкрософт и ги защитават

Излезе Linux дистрибуцията Zorin OS 15.1 с GameMode и други полезни подобренияПодобрения при Zorin Connect

Zorin Connect е подобрен, за да направи свързването между вашия компютър и Android още по безпроблемно и приятно. Отдалечената Slideshow функция сега включва курсор, който отговаря на движенията, които правите на телефона ви. Това улеснява представянето на слайдове.

Добавена е и възможност за контролиране на възпроизвеждането на мултимедия от менюто за нотификации в Zorin OS 15.1.

Актуализирани системни технологии

Много от системните технологии, които се използват при тази Linux дистрибуция сега са подобрени при Zorin OS 15.1. Изданието използва Linux Kernel 5.0, което дава поддръжка за още повече хардуер, подобрени са производителността, сигурността и съвместимостта.

Повече възможности за персонализация

Когато беше пусната инструментът Zorin Auto Theme при Zorin OS 15, който автоматично сменя темата от тъмна на светла или обратното, в зависимост от това дали е ден или нощ, от екипа пазбират, че това е една от най обичаните от потребителите функция.

Zorin OS 15.1 AutoTheme-ManualЗатова сега при Zorin OS 15.1 Zorin Auto Theme е допълнително подобрен с добавена възможност ръчно да зададете точно време кога да се извърши смяната от Zorin Appearance.

Добавена е и възможност за спиране на динамичната прозрачност на фона на панела, който променя своята прозрачност, когато има прозорец наблизо или когато е максимизиран.

Можете да изберете и темата на Window Manager от Zorin Appearance в Zorin OS Lite.

Добавен е нов шрифт Sans Forgetica

При Zorin OS 15.1 е добавен и нов шрифт Sans Forgetica. Той е създаден с използването на принципите на когнитивната психология, за да ви помогне да помните по-лесно текст.

Със своите странни форми той кара читателите да повишават своето когнитивно обработване на текста, което улеснява запомнянето. Според екипа на Zorin OS това е перфектният шрифт за отбелязване на важни параграфи от текст, който трябва да запомните.

Zorin OS 15.1 Sans-ForgeticaСваляне на Zorin OS 15.2

Всички версии на Zorin OS 15.1 можете да намерите и свалите от тук.

5/5 (1 Review)
2 Comments
нови
стари оценка
Inline Feedbacks
View all comments
бат-начо
бат-начо
4 години

Като изключим, че товари повече от „обикновения“ Xubuntu, има неща, които са в лесност на бившите Уйн потребители. Изглежда „почти нормално“ и като добавим платената поддръжка, с която „се улеснява живота“, има защо да се харесва и сваля. За „закостенели копелета“ Зорин е глупост, но си има своите фенове. Първоначално беше бая „недодялано дърво“, ама с времето я „шлайфнаха, избистриха концепцията“ и сеги жънат плодовете. И аз имах, в самото начало кога се зарибих, такива идеи, но .. само идеи, те трябва да имат и покритие, пък и лесно се отказвам, пък съм и идеалист… 😉 Не става само с… Прочети повече »