Симулаторът за полети X-Plane 11.50 достигна своята бета версия. Идва с Vulkan

0
257
Самолетен симулатор X-Plane Vulkan

Симулаторът за полети X-Plane 11.50 достигна своята бета версия. Идва с Vulkan и има Linux поддръжка.

Известният симулатор за полети X-Plane 11.50 достигна своята бета версия, която идва с кросплатформения приложно-програмен интерфейс за графика и изчисления с отворен код Vulkan.

Това е в съответствие с обявените намерения на компанията Laminar Research, които миналата година обявиха, че при новата версия на X-Plane ще се използва Vulkan, а OpenGL ще бъде оставен само като резервен вариант.

След като през декември миналата година X-Plane 11.50 достигна частна бета версия, сега тук е и първата публична бета версия, която е налична за операционните системи Linux, Windows, Android и macOS. При macOS вместо Vulkan се използва Metal.

Специално за потребителите на Steam от Laminar Research съобщават по-рано, че ще пуснат симулатора X-Plane 11.50 на сървърите на компанията, но до момента тя все още не е налична.

От блог поста разбираме още, че от компанията благодарят на над 50 странични разработчици, които са участвали в цели 11 частни ревюта. От Laminar Research казват, че това най-вероятно е най-сложният единичен пач, който са разработили, що се отнася до пач, който използва приставки от трети страни.

Повече за X-Plane 11.50 можете да научите от официалния анонс.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  USB3 хъбовете на Realtek ще могат да получават фърмуерни актуализации при Linux посредством Fwupd и LVFS