Ако искате безплатен Windows 10, побързайте – остават само пет дни

0
25

Първоначално имаше два начина потребителите да получат Windows 10 безплатно. Първият начин беше официален и се предлагаше от Майкрософт като ъпгрейд от по-стари версии на Windows. Тази възможност обаче беше прекратена на 29-и юли 2016-а година.

Дълго време след това начинът е само един, след като от Майкрософт дълго време не премахваха съвсем умишлен пропуск в системата за безплатен ъпгрейд при хора с увреждания. Той позволява без никаква проверка всеки един потребител да се представи като човек в неравностойно положение и да се възползва от програмата на Майкрософт за напълно безплатно копие на Windows 10.

От компанията няколко пъти обещаваха, че в „близките седмици“ ще премахнат този „пропуск“, но това така и не се случи. Сега обаче изглежда, че най-сетне този последен начин за придбиване на безплатен лиценз за Windows 10 най-сетне ще бъде спрян.

Можем да съдим по това, защото вече на специалната страница е поместена дата, която уведомява потребителите, че безплатната оферта изтича на 31-и декември 2017-а година. Това е първият път, когато се появява дата в официалното съобщение към страницата, като преди това никога не е имало такава, нито пък краен срок.

Остава да видим дали този път от Майкрософт ще удържат на думата си и дали няма отново да намерят вратичка да продължат да предлагат Windows 10 напълно безплатно, в опит да накарат целия свят да премине на Windows 10. Цел, която изпълнителният директор Сатя Надела не крие от самото излизане на новата операционна система, с ясно поставени цели и конкретен брой устройства, използващи Windows 10.

Прочетете още:  Новите процесори от осмо поколение на Intel ще се нуждаят от нови дънни платки

Безплатно копие на Windows 10 можете да получите, посещавайки тази страница, дори и да нямате никакви увреждания. Можете просто да излъжете и никой няма да ви провери.

0/5 (0 Reviews)