Amazon продава фалшиви AMD Ryzen процесори

0
60
Amazon продава фалшиви AMD Ryzen процесори


Вместо поръчаните от тях AMD Ryzen процесори, потребителите получават Intel Celeron.

Изглежда, че Amazon също са били измамени и без да осъзнават предлагат на клиентите си фалшиви продукти. Клиентите, които са поръчали от тях процесора Ryzen 7 1700, получат вместо това Intel Celeron.

пострадали купувачи вече се оплакаха от това в reddit, а от публикуваните снимки се вижда, че закупеният AMD процесор получава надписа си посредством лепенка:

Amazon продава фалшиви AMD Ryzen процесори 5

Друг начин, по който можете да разберете, че това не е процесора, който сте очаквали е това, че щом процесорът бъде обърнат от обратната страна, моментално се вижда, че той използва LGA разполагане на конекторите, вместо PGA, което се използва от AMD. Също така процесорът идва и с грешен охладител.

Amazon продава фалшиви AMD Ryzen процесори 6

Засега от Amazon не са излезли с официално становище по случая, но се знае, че предлагат пълно възстановяване на сумата на засегнатите клиенти, плюс допълнителна карта подарък.

В същото време от AMD миналата седмица анонсираха новите процесори Ryzen Threadripper.

16-ядреният Threadripper 1950X е с базова тактова честота от 3.4GHz, с цена от $999. По-малкият му събрат, 12-ядреният Threadripper 1920X, идва с базова тактова честота от 3.5GHz и повишение до 4.0GHz. Цената му е $799.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Изтече информация, че Северна Корея има едва 28 сайта