AMD пусна двучиповия 1500 доларов Radeon Pro Duo полу-официално и почти

0
45
AMD Driver


Radeon Pro Duo е насочен към виртуалната реалност (VR). Безпроблемно ще може да подкарва виртуалната реалност в Assassin Creed.

От AMD разкриха подробности относно двучиповия Radeon Pro Duo преди около месец и половина и още тогава стана ясно, че е насочен към виртуалната реалност и по-точно към геймърите и създателите на игри с виртуална реалност.

Въпреки че обявиха двучиповата карта, от AMD изчакаха няколко седмици и пуснаха картата по полу-официален начин, без да праща нормалните бенчмаркове по различни сайтове, а на официалния сайт на AMD е оставена форма, която ще ви извести кога всъщност ще излезе картата.

За тази карта ще бъдат писани и два варианта на драйвърите като едните ще бъдат насочени към геймърите, а другите към професионалистите, които създават игри и виртуална реалност.

Както вече споменахме Radeon Pro Duo Radeon е двучипов и се състои от две R9 Fury X видео карти с Fiji технология, а не с новата Polaris технология. Картата идва с вградена система с водно охлаждане, а от AMD я оприличават като най-бързата видео карта в света, която надминава GTX Titan X на Nvida с 50%. Засега обаче няма независим източник, който да потвърди подобни данни.

AMD пусна двучиповия 1500 доларов Radeon Pro Duo полу-официално и почти 3

Radeon Pro Duo се явява първата видео карта от продуктовата линия на AMD, която е насочена към виртуалната реалност и нейното създаване, което означава, че тя притежава достатъчно мощност за разработка на VR приложения, а също така и ще може да ги възпроизвежда. Картата идва и с LiquidVR технологията, която ще спомага за намаляването на латенцията във VR приложенията, която технология ще бъде подпомагана и от още различни VR инструменти.

Прочетете още:  Играта DiRT 4 излиза за Linux тази седмица благодарение на Feral Interactive (видео)

Според официалните характеристики архитектурата е по 28nm технологичен процес, поддържа OpenCL™ 2.0, OpenGL® 4.5, Vulkan™, Mantle и DirectX® 12. Честота на ядрото 1000 MHz, 8GB видео RAM HBM, пропускливост на шината 1,024 GB/s, 4096 битов интерфейс, Stream processing units 8192 (128 Compute Units) и версия на PCI-E 3.0. Изискват се 3х8 пина за захранване.

Очакваме отговора на Nvidia, който едва ли ще закъснее.

0/5 (0 Reviews)