Anbox предоставя нов начин за използване и стартиране на Android приложения при Linux (видео)

0
49
Anbox предоставя нов начин за използване и стартиране на Android приложения при Linux (видео)


Ако някога сте искали да стартирате и използвате различни Android приложения под Linux, то новият емулатор Anbox ви дава тази възможност.

Anbox е нова инициатива, която излезе на бял свят тази седмица от разработчика от Canonical Simon Fels и предоставя възможността за стартиране на Android приложения под Linux.

Simon Fels е главен софтуерен инженер при Canonical, който работи основно върху Ubuntu Core. Изглежда обаче че той е имал и страничен проект през последната година и половина, през който период създава Anbox.

Името на Anbox идва от словосъчетанието „Android in a Box“ и е с напълно отворен код – GPLv3 и където е нужно Apache 2.0.

Anbox използва LXC за Android контейнер и предоставя нужната функционалност за Linux десктопа, за изолация се използват Linux namespaces, а OpenGL ES поддръжката се постига посредством използването на Android кода за емулация за организирането на потока от команди и предоставянето му на OpenGL / GLES драйвърите на хоста.

Това прави Anbox не просто поредния емулатор и изисква допълнителни усилия, за да работи коректно. Anbox се предоставя като бинарен пакет посредством Snaps и от видеото личи, че работи на Ubuntu, но в същото време все още не е официален проект на Canonical или на Ubuntu.

В момента емулаторът е в алфа стадий на разработка. Повече подробности можете да научите в блога на Simon или на страницата anbox.io.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Анализатор предсказва, че Bitcoin ще достигне цена от 300 000 до 400 000 долара