Android 9.0 няма да позволява на зловредни програми да записват аудио от микрофона ви

0
896

Новата версия на мобилната операционна система на Google Android, с кодово наименование „P“ идва с някои интерсни промени относно сигурността. Освен вече публикуваната информация, че Android 9.0 ще пречи на програми, които са в idle режим да записват видео от камерата, сега излезе информация, че зловредни програми няма да могат да записват аудио от микрофона на устройството, на което се ползва новата версия.

Според информацията изнесена от XDA, Android P ще следи по UID на програмата, с която се е идентифицирала при инсталацията. При искане за достъп до микрофона и за опит да се запише аудио при програми, които са в idle режим, ще се изпращат празни данни с нули.

По този хитър начин ще се попречи на зловредни програми, които обикновено работят във фонов режим, да записват микрофона на устройството, а освен това тези програми няма да разбират, че им се подава фалшива информация.

Android 9.0 няма да позволява на зловредни програми да записват аудио от микрофона ви 3

Още по-добрата новина за потребителите на Android е, че от тях не се изисква никакво действие или интеракция и защитната функция ще се извършва автоматично под капака.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт ще защитава Linux и отворения код. Присъединяват се към Open Invention Network