Бъдещите версии на Windows 10 получават кодовите названия Vanadium и Vibranium

0
215
Бъдещите версии на Windows 10 получават кодовите названия Vanadium и Vibranium

Изтече информация, че от Майкрософт са решили отново да променят кодовите наименования на бъдещите издания на Windows 10, съобщават от ZDNet. Следващата версия на Windows 10, която вече е налична за сваляне за потребителите от Insider програмата, носи кодовото наименование 19H1, но по всичко личи, че следващото издание няма да носи наименованието 19H2.

Първите две цифри в 19H1 означават годината, а H1 означава half 1 или първата половина на 2019-а година. Както и старите кодови наименования на Windows 10, при които се използваха месецът и годината точно както при изданията на Linux дистрибуцията Ubuntu, така и текущите наименования сочат датата на издаване на следващия голям ъпдейт. Преди това пък те се наричаха Threshold и Redstone.

За в бъдеще обаче това ще се промени и изданията вече ще носят наименованията Vanadium и Vibranium. Vanadium или на български ванадий, е химически елемент, синкав или сребристосив метал, открит преди близо два века от Нилс Габриел Сефстрьом в Швеция. Ванадият е известен със своята твърдост и химична устойчивост.

И докато ванадият е реален химичен елемент, то Vibranium или на български вибраний е измислен химичен елемент, който се използва от героите в американските комикси на Марвъл. Той е известен със своето свръхестествено свойство да абсорбира, запазва и освобождава кинетична енергия. Костюмът на Черната Пантера и щитът на Капитан Америка са изработени от вибраний.

С избора на тези два здрави метала изглежда от Майкрософт искат да внушат на потребителите здравина, якост и сигурност, въпреки неизмеримия брой от проблеми, които всекидневно сервират на отчаяните си потребители. Нека си припомним само октомврийският ъпдейт, който трие лични потребителски файлове, спира интернета на приложенията от Microsoft Store, трие файлове при разархивиране от архив, проблеми с драйвъри и още, и още, след което от компанията бяха принудени да го изтеглят и да препоръчат на потребителите да не го инсталират.

Прочетете още:  Майкрософт публикуваха нов кумулативен ъпдейт KB4077525 за Windows 10

Засега информацията за новите кодови наименования не е потвърдена официално, така че е възможно от Майкрософт да изберат друг път за названията на своите бъдещи издания.

0/5 (0 Reviews)