Бъг при Windows 10 причинява загуба на данни при Android

0
33
Windows 10 bugs


Сериозен бъг при Windows 10 причинява загубата на данни при прехвърляне на файлове с файловия мениджър и използването на MTP или PTP USB връзка.

При свързано Android устройство с машина с Windows 10 и копирането на файлове от едно място на друго, вътре в устройството, файловете просто изчезват, ако се използва вграденият File Explorer.

Този бъг се проявява само когато се копират файлове вътре в Android устройството, например, когато искате да преместите файлове от телефона към картата памет или обратно. Ако се прехвърлят файлове от устройството към Windows 10, не се наблюдават проблеми.

Най-лошото е, че няма начин потребителят да възстанови файловете си, защото те изчезват безследно. Този бъг вече е потвърден при Windows 10, докато при Windows 7 и Windows 8.1 не се наблюдават отклонения и проблеми.

От Майкрософт са потвърдили проблема, а потребителите ще трябва да изчакат за поправка. Засегнатите Android устройства са OnePlus, Google’s Nexus и Pixel, моделите на LG, Nokia смартфоните, HTC U11, както и някои модели на Sony и Xiaomi.

Като решение да не загубите данните си е първо да копирате файловете от Android устройството към Windows 10, а след това да ги копирате отново в папката, в която желате на мобилното устройство.

Също така можете да използвате и файлов мениджър от трети страни, като с тях проблеми не се наблюдават.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Mesa 20.1 RC3 с Intel Rocket Lake поддръжка