Браузърът на Майкрософт Edge е с толкова малък дял, че дори от Apple го бият

0
35
Дялът на Linux при десктопите продължава да расте


Последните данни на StatCounter показват, че проблемите и предизвикателствата пред Edge са по-големи, отколкото от Майкрософт някога са очаквали.

Според най-новите данни StatCounter за потреблението при браузърите, Google Chrome е на първо място с 62.23% потребление, следван от Firefox със скромните 13.98%.

Интересното тук е, че на трето място е изоставеният от Майкрософт Internet Explorer, който държи дял от 9.28%.

Едно е сигурно при Internet Expolrer и то е, че той ще върви само надолу, защото усилията на Майкрософт вече са насочени изцяло към новия браузър, който идва по подразбиране в Windows 10 – Edge и при IE няма да има повече нови функции и подобрения.

На четвърто място с 5.15% е предлаганият само в macOS браузър Safari на Apple, а чак след него с 3.89% се нарежда широко рекламирания като най-лек, най-бърз и най-сигурен интернет браузър Edge.

Браузърът на Майкрософт Edge е с толкова малък дял, че дори от Apple го бият 3

Тези данни може и да са доста изненадващи за Майкрософт, предвид това, че Windows 10 има дял от 26.80%, а Apple, със своята macOS много по-малко, като с всичките си актуални версии събира 6.1%. Въпреки това Safari излиза с едни гърди пред Edge.

И тези резултати идват въпреки агресивната реклама, която се появява под формата на нотификации в Windows 10, които обясняват, че Edge е по-сигурен от другите браузъри, попъпите за присъединяване към програмата за подкупване на клиентите да използват Edge, както и уж „инцидентните“ ъпгрейди, които се случваха постоянно при първите 12 месеца на „безплатен“ ъпгрейд към Windows 10, умишлено заблуждаване на потребителите, промяна на функциите на бутони, промяна на статуса на ъпгрейда, за да може да се инсталира автоматично и още купища нелоялни практики.

Прочетете още:  Nokia 6 с Android стартира в Индия
0/5 (0 Reviews)