Canonical правят лесна инсталацията на Unity7 при Ubuntu 17.10

0
18
Ubuntu


От Canonical предоставят на потребителите лесен начин на инсталация на Unity 7 при Ubuntu 17.10, който идва с GNOME, като включват по подразбиране пакета unity-session.

Will Cooke съобщава в официално изявление, че разработчиците от Canonical са мигрирали ubuntu-session към нов unity-session пакет, като по този начин предоставят лесна инсталация на GNU/Linux графичната среда Unity 7 при Ubuntu 17.10 (Artful Aardvark).

Най-общо казано това означава, че сесията по подразбиране е GNOME Shell, а потребителите могат да инсталират Unity 7 и свързаните с тази графична среда пакети, посредством unity-session.

„Миграцията засега върви добре, но имаме още работа за вършене, за да се убедим, че всичко работи коректно“, казва Will Cooke в изявлението.

Това не означава, че плановете за публикуване на следващото издание на Ubuntu 17.10 с графичната среда GNOME, са се променили.

От Canonical казват, че няма да изоставят Unity 7 толкова бързо и че ще предоставят възможност на потребителите, които я харесват, да я инсталират по лесен начин от официалните хранилища, въпреки преминаването на Ubuntu от LightDM към GDM.

В изявлението Cooke съобщава още, че работата по хардуерното ускорение при възпроизвеждане на видео файлове продължава, като сега вече се използват последните GStreamer и VA-API pipeline, което води до едва 3% използване на процесора при възпроизвеждане на H.264 4K на 60 кадъра с вградените видео карти при процесорите Intel Haswell. Освен това е възможно и възпроизвеждането на 4K H.265 HEVC видео на Intel Skylake или по-нови процесори.

Също така е свършена много работа при Snaps и интеграцията му с различни видове десктоп теми, продължава работата по закърпването на Linux ядрото в реално време, като сега се работи по интерфейса на ъпдейт мениджъра и добавянето на списък с CVE и кратко описание към тях.

Прочетете още:  Изтекли в мрежата Windows NSA уязвимости са модифицирани така, че могат да ударят всяка версия от Windows 2000 насам

Налична е и нова версия на Pulse Audio (1:8.0-0ubuntu3.3), която носи със себе си поправки за Bluetooth A2DP аудио устройствата. Обновена е и версията на бета версията на интернет браузъра Chromium до 60.0.3112.32, а на dev версията на браузъра до 61.0.3128.3.

Засега Ubuntu 17.10 остава базиран на Linux Kernel 4.10, който се използва и в Ubuntu 17.04 (Zesty Zapus), но от екипа на Ubuntu Kernel вече тестват версия 4.12 по пътя за 4.13, която ще се появи във финалното издание на дистрибуцията, което се очаква на 19-ти октомври 2017-та година.

0/5 (0 Reviews)