Днес излезе Ubuntu OTA-12

0
51
Днес излезе Ubuntu OTA-12


Днес Ubuntu OTA-12 за таблети и телефони беше официално анонсиран от Canonical.

Ubuntu OTA-12 идва с нови функции като отключване с пръстов отпечатък за Meizu PRO 5, идва с Libertine, който позволява използването на X11 Debian пакети, поддръжка за wireless display.

Добавени са цветни emojis (емотикони) за виртуалната клавиатура, а също така чрез команди могат да бъдат инсталирани различни приложения, които са част от конвергенцията.

Други промени донасят със себе си виртуална клавиатура за Х приложенията, нови актуални версии за основните приложения, анимирани курсори за мишката при конвергенция, хоризонтално и вертикално максимизиране на прозорци, когато scopes са стартирани за пръв път се иска разрешение за установяване на географско локализиране, препращане на съобщения при приложението за съобщения, както и са оправени множество бъгове.

Извършени са подобрения по вградения интернет браузър като селектиране чрез докосване, поддръжка за увеличаване на страницата, зареждане само на текущия таб при възстановяване на сесията, както и е работено по консистентния изглед на хедърите на страниците спрямо потребителския интерфейс.

Повече подробности относно новия ъпдейт на Ubuntu OTA-12 могат да се видят на официалната страница тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Valve обявиха Proton 5.0-6 с важни подобрения