EA отваря кода на Red Alert и Tiberian Dawn. Идва поддръжка за модове

2
72
EA отваря кода на red Alert и Tiberian Dawn. Идва поддръжка за модове

EA отваря кода на Red Alert и Tiberian Dawn. При C&C Remastered идва поддръжка за модове и LAN мултиплейър.

След дълго чакане на новини около C&C Remastered от страна на Electronic Arts, търпението на феновете най-сетне беше възнаградено с чудесни новини. От компанията съобщиха, че една от най-исканите функции при преиздаването на култовата поредица е добавянето на възможност за модове, но преди обявяването на подробности около тази функция, те биха искали да поднесат своята голяма изненада към общността.

От Electronic Arts са горди да обявят, че заедно с излизането на C&C Remastered Collection от компанията възнамеряват да публикуват TiberianDawn.dll и RedAlert.dll и техния съответстващ код под GPL v.3.0 лиценза.

Това е ключов момент за Electronic Arts, C&C общността и гейм индустрията, защото смятаме, че това ще бъде една от първите стратегии в реално време, чиито код ще бъде отворен под GPL“, се казва в изявлението.

След дълги дискусии с общността от EA са стигнали до заключението, че отваряето на кода на C&C ще осигури съвместимост и с другите проекти с отворен код CnCNet и Open RA, които отдавна са кросплатформени и предлагат безпроблемна игра и при други операционни системи като Linux, BSD и macOS.

Що се отнася до поддръжката за модове, след като бъдат отворени библиотеките и кодът стане достъпен за общноста, то всеки ще може да създава нови карти, които да използва и при новия редактор за карти в Remastered Collection, да създава собствени единици, да променя логиката на геймплея, да редактира различни порции от играта и пр.

Прочетете още:  Майкрософт най-накрая пусна поправка за проблемите със замръзването

Някои членове на общността вече преглеждат кода и дори публикуват някои интересни експерименти в Discord канала на EA. Дори вече е създадена и първата официална единица Nuke Tank, на която е премахната кулата и е сложена артилерия, която изстрелва тактически атомни бомби. Тази единица може да бъде използвана в играта чрез мод, а от компанията се надяват, че тя ще служи за пример за обучение, когато играта бъде пусната официално.

Освен тези прекрасни новини обаче от EA имат да ни съобщят още нещо важно, свързано с LAN мултиплейъра. Това също е функция, която е много искана от феновете на C&C и поради тази причина от компанията са имали намерение да я пуснат заедно с официалното стартиране на играта, но последвата пандемия с COVID-19 е провалила тези планове, защото трудно може да се тества както трябва в условията на социална дистанция. Въпреки това разработчиците ще продължат да работят приоритетно върху тази задача.

С всички новости, новини и промени около C&C Remastered можете да научите от официалния анонс.

5/5 (3 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
2 Comments
нови
стари оценка
Inline Feedbacks
View all comments
Валсо
2 години

Брей, Електроник Артс да си отворят кода – чудо нечувано! Дано това да има очаквания резултат и да накара и РокСтар овцете да отворят кода на GTA 5 или поне да пуснат нейтив линукс версия.