Ето как да увеличим производителността при новото Ubuntu 16.04

0
53
Ubuntu


Докато при някои дистрибуции като Fedora се използва DRI3 по подразбиране, от Ubuntu не преследват подобна цел.

Въпреки това DRI3 може лесно да бъде активиран и при новото издание на Ubuntu 16.04 с елементарна редакция на конфигурационен файл, съобщават от Phoronix.

При разрешаване на DRI3 се наблюдава съществено повишаване във видео производителността. DRI представлява фреймуърк, който позволява директен достъп до хардуера при X Windows system по безопасен и ефективен начин. Главната цел на DRI е да предостави хардуерно ускорение имплементацията на Mesa при OpenGL. също така DRI е адаптиран да доставя OpenGL ускорение при фреймбуферната конзола, без необходимостта от стартиран дисплей сървър.

За да се разреши DRI3 при Ubuntu трябва просто да се редактира xorg.conf или xorg.conf.d и в секция Device да се добави Option „DRI“ „3“:

Ето как да увеличим производителността при новото Ubuntu 16.04 9

Ubuntu 16.04 идва с X.Org Server версия 1.18.3 и последните DDX дравъри, така че за повечето потребители е добре да се добави опцията за разрешаване на DRI3, за да се повиши производителността.

Ето и някои сравнения, които показват покачване на производителността, което ще зарадва Linux геймърите:

Ето как да увеличим производителността при новото Ubuntu 16.04 10
Ето как да увеличим производителността при новото Ubuntu 16.04 11
Ето как да увеличим производителността при новото Ubuntu 16.04 12

Всеки потребител може да изпробва и да провери дали при него позволяването на опцията DRI3 води до повишаване на производителността или води до регресии.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Учени създадоха непробиваема система за криптиране