Facebook отново показва колко много обича да споделя информацията ви с други

0
61
Facebook

Почти всекидневно около социалната платформа Facebook изскачат скандални факти за това как те злоупотребяват с информацията на потребителите и я споделят безнаказано с трети страни. Като допълнение към скандала с Кеймбридж Аналитика, признанието, че споделят потребителска информация с китайски и други големи компании, след огласяването на зловещите патенти, които ви следят на всяка крачка и само четири дни след като се разбра, че има ново изтичане на данни, което е засегнало минимум 120 милиона потребители, сега достояние стана нова скандална информация за злоупотреба с лични данни.

Новото разкритие показва, че представителите на Energy and Commerce Committee на САЩ са изискали от Facebook документ, съдържащ 747 страници, в който от социалната платформа признават, че са предоставили специален достъп до потребителска информация на 52 компании. Документът, който вече е публично достъпен, съдържа отговори на над 2000 въпроса, включително и тези, които бяха задавани на конгреса, където показания даде собственикът на Facebook Марк Зукърбърг.

Документът показва, че от Facebook са осигурили достъп до информация за приятелите на потребителски профили на 61 разработчици и потребителска информация на компании от ранга на Apple, Acer, Alibaba, Airtel, Blackberry, TCL, Amazon, AT&T, Dell, Docomo, HTC, Kodak и други. И въпреки че поради скандалите от социалната платформа са прекратили подобни взаимоотношения с минимум 38 компании, то големи имена като Apple, Amazon и Tobii продължават да се възползват от тях и не се очаква промяна в това отношение.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Пореден проблем с iPhone X - този път със звука