Fedora 24 Beta излезе официално

0
40
Fedora Linux търси мнението ви за новото си лого


След като беше забавяна три пъти, от днес 10-ти май 2016-та година, бета версията вече е налична официално.

Fedora 24 Workstation няма да бъде с Wayland по подразбиране, но ще бъде налична подобна опция за желаещите да я изпробват. Разработчиците биха били благодарни на потребителите да изпробват Wayland и да докладват бъгове, казва в анонс Paul W. Frields, бивш шеф на проекта. Заместването на X11 с Wayland е цел на целия екип и те ще работят за издание, което да предлага това за в бъдеще.

Fedora 24 Beta Workstation Edition идва с последната версия на графичната среда Gnome 3.20.1. Налични са и KDE и Xfce. Версията на GNU C Library е последната 2.23, заедно с GNU Compiler Collection, версия 6. Ядрото е 4.5.2 и има множество поправки и подобрения спрямо алфа версията на дистрибуцията.

С наближаването на финалния freeze етап, това ще бъде последната нестабилна версия, която ще бъде издадена. Дистрибуцията ще „замръзне“ в края на месеца на 31-ви май и след това, ако всичко върви по план, финалната версия на Fedora 24 ще се появи на бял свят на 14-ти юни.

През това време, всички потребители, които искат да помогнат на разработчиците могат да свалят официалните ISO файлове от официалната страница на проекта и да докладват бъгове, ако открият такива.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт продължава да ви следи, дори и да сте забранили това