Feral Interactive добавят поддръжка за Vulkan при Mad Max

0
49
Feral Interactive добавят поддръжка за Vulkan при Mad Max


Mad Max е игрово заглавие, което се радва на голям успех сред геймърите. Ето, че сега от Feral Interactive добавят и Vulkan поддръжка за още по-добро преживяване.

Изглежда от Feral Interactive смятат да спазят обещанието си и да започнат да предлагат Vulkan поддръжка за портовете си.

Сегашните им портове за Linux използват OpenGL, а тези за macOS използват Metal.

И докато в миналогодишния анонс нямаше информация относно това коя ще е първата игра, за която ще се добави Vulkan поддръжка, то вече е обявено официално, че това ще е Mad Max, която беше портната към Linux миналата година.

Vulkan версията на Mad Max вече е в стадий публична бета и ще работи с Linux видео драйвъра на Nvidia 375.26, Radeon RADV / Intel ANV с Mesa 17.1-dev Git и AMDGPU-PRO 16.50+.

От Feral обясняват, че в AMDGPU-PRO 16.60 има регресия, която прави играта да изглежда по-тъмна, отколкото би трябвало да бъде, но по проблема се работи и ще излезе кръпка за този драйвър.

За да се инсталира Mesa 17.1-dev на Ubuntu ще трябва да се използва PPA на Padoka. Отвореният драйвър на Intel изисква Broadwell или Skylake, като към момента Haswell не се поддържа.

Повече подробности относно публичната бета на Mad Max с Vulkan поддръжка можете да намерите на Facebook страницата на Feral Interacrive.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Linux Kernel 5.5 RC6 с поправки за AMD и много други