Излезе Wine-Staging 5.0 RC5 с важна поправка за Far Cry 5

0
71
Wine-Stahing Linux игри

Тук е Wine-Staging 5.0 RC5 с важна поправка за играта Far Cry 5, а също така и за проблем при звука.

Както винаги, малко след излизането на поредната версия на Wine, тук е и новата версия на Wine-Staging, която идва с важни поправки.

Wine-Staging представлява неофициален клон на Wine, в който експериментално биват имплементирани най-новите интересни кръпки, които предоставят по-голяма съвместимост и бързодействие при различни Windows игри и приложения.

Wine-Staging 5.0 RC5 идва с 870 различни промени, поправки и подобрения спрямо чистата версия на Wine, подобрения при DxVA2, ActiveDS, user32-rawinput, NTDLL и с две важни поправки, които изпъкват над другите.

Едната поправка е за проблемите с управлението при играта Far Cry 5, причинени от dinput библиотеката в Wine, които се оправяха със странична библиотека dinput8.dll, взета от Windows 7 инсталация и поставена до изпълнимия файл (.exe) на играта. Също така се изисква и оувъррайд на библиотеката от настройките на Wine на native. С новата версия Wine-Staging 5.0 RC5 това вече няма да е необходимо.

Другият важен проблем, който е поправен е с dsound. Този проблем предизвикваше замръзвания и забивания при някои игри, ако се използва ESync. Първоначално проблемът е докладван в GitHub страницата на Proton, но се е оказало, че Wine-Staging също е засегнат от него и по-късно е заведен и в бъг тракъра на Wine с номер 48408.

Сега този проблем е поправен при Wine-Staging 5.0 RC5 чрез промяна в locking поведението на звуковите буфери.

Повече подробности относно Wine-Staging 5.0 RC5 можете да намерите в официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Супер сигурният Linux смартфон Librem 5 вече е с официални характеристики