Образите за Ubuntu 17.10 ще бъдат пуснати отново на 11-и януари

0
45
Ubuntu

След проблемите с UEFI и Ubuntu 17.10 (Artful Aardvark), които причиниха много неприятности както на разработчиците от Canonical, така и на доста потребители предимно на лаптопи Lenovo, но и такива на други производители като ASUS и Dell, образите с тази версия на Linux дистрибуцията бяха изтеглени.

Сега се съобщава, че те ще бъдат пуснати отново, вече няма да причиняват неприятности и ще бъдат налични за всички на 11-и яунари 2018-а година.

Бъгът можеше да повреди BIOS-а на машините, при това не само за тези, които искат да инсталират тази версия на Ubuntu, но дори и при потребители, които само са я заредили в жив режим.

Проблемът беше с Intel SPI драйвъра, който позволява ъпгрейдването на BIOS директно от операционната система. Понеже тази функция все още не е достигнала стабилен стадий, от Intel препоръчват тя да бъде спряна, освен ако не знаете какво правите.

От Canonical изглежда, че са се почувствали достатъчно уверени и въпреки предупреждението са включили функцията и са я оставили така в ISO образите на Ubuntu 17.10, които пуснаха към потребителите и причиниха толкова неприятности.

Сега Steve Langasek съобщава, че поправени образи на Ubuntu 17.10 (Artful Aardvark) ще бъдат пуснати по-късно тази седмица и по-точно на 11-и януари, при които Intel-SPI е спрян.

Преди малко повече от седмица беше публикуван и начин за преодоляването на проблема, който беше предизвикан от Intel-SPI, с който потребителите вече могат да се справят и сами.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Skype UWP получава ъпдейт при Windows 10.