GameMode идва в Ubuntu 20.04 по подразбиране

0
215
GameMode Feral Interactive

GameMode на Feral Interactive ще бъде включен в Ubuntu 20.04 по подразбиране.

Инструментът GameMode за повишаване на бързодействието при играене на игри при Linux ще бъде включен по подразбиране в предстоящото голямо издание на Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa.

GameMode е инструмент, разработен от игровото студио Feral Interactive, чиято цел е повишаване на бързодействието при играене на игри под Linux и изтискването на всеки възможен ценен ресурс от системата.

GameMode ще превключи автоматично вашия процесор от режим за енергоспестяване към режим за висока производителност, ще предостави по-ниски латенции за Linux ядрата с SCHED_ISO, има поддръжка за cascaded конфигурационни файлове, -r и -s аргументите при демона на GameMode, налична е поддръжка за съобщаване на статуса на systemd, дава се приоритет на изходните и входните функции (I/O) на играта и др.

Всичко това се случва автоматично, без нуждата от никаква интеракция от страна на потребителя, а след затваряне на играта стойностите се връщат по подразбиране, като също и процесорът се връща на режим енергоспестяване.

На разработчиците се дава възможност да го имплементират в своите игри, както правят и самите Feral Interactive. Сега обаче потребителите на Ubuntu няма да има нужда да се тревожат дали GameMode присъства в играта, инсталиран ли е въобще в системата и дали е настроен.

Буквално в последния момент е било одобрено предложението за включването на инструмента в предстоящото голямо издание на Ubuntu 20.04 LTS, което се очаква да излезе на 23-и април 2020-а година, където GameMode ще бъде инсталиран по подразбиране.

Потребителите ще могат да стартират игрите с „gamemoderun ./game“ или като опция в настройките на Steam клиента „gamemoderun %command%“. Включването на GameMode е потвърдено и за Ubuntu MATE 20.04.

Прочетете още:  GameMode на Feral получава I/O настройка

Повече подробности можете да видите тук.

За инсталация и използване при други Linux дистрибуции, можете да погледнете нашето ръководство за използване на GameMode.

5/5 (1 Review)