Голи снимки – това е, което иска нов вирус от потребителите

0
47
Голи снимки - това е


Новият вирус nRansomware изнудва жертвите за техни голи снимки, за да върнат контрола над заразената си Windows машина.

В повечето случаи вирусите, познати като ransomware, заключват компютрите на потребителите или криптират техните файлове и ги изнудват за пари или биткоини срещу код, с който да бъде отключена машината.

Случаят с nRansomware обаче не е такъв. Той е уникален и единствен засега по рода си. Когато жертвата бъде заразане са този вирус, на компютъра се появява съобщение, че той е заключен и може да бъде отключен само със специален код, като е предоставен и имейл адрес за връзка, съобщават от [url=https://twitter.com/malwrhunterteam“ target=“_blank“ rel=“nofollow noopener noreferrer]MalwareHunterTeam[/url].

Този код те могат да получат като първо се свържат с похитителите на посочения имейл адрес, след което те ще изискат от жертвата 10 голи снимки, за които ще се уверят, че са техни и чак след това ще изпратят кода за отключване на компютъра, а снимките ще бъдат продадени в интернет.

Още една особеност тук е, че от похитения не се изискват никакви пари, както е в повечето случаи при зараза с ransomware.

Голи снимки - това е, което иска нов вирус от потребителите 3

Скрийншот на съобщението на вируса е постнато от експерти по сигурността в Twitter и са дадени линкове към [url=https://www.virustotal.com/en/file/c899 … 506022612/“ target=“_blank“ rel=“nofollow noopener noreferrer]VirusTotal[/url] и [url=https://www.hybrid-analysis.com/sample/ … mentId=100“ target=“_blank“ rel=“nofollow noopener noreferrer]Hybrid Analysis[/url], което показва, че това може да не е шега. От резултатите във VirusTotal обаче личи, че нито една от големите компании все още не засича вируса.

Not sure about this…?Sample: https://t.co/EOth6eUZOy@BleepinComputer @demonslay335cc @x0rz @malwareunicorn pic.twitter.com/j5CAL2AH3Y
— MalwareHunterTeam (@malwrhunterteam) September 21, 2017

Прочетете още:  Ubuntu 19.10 върви уверено към бета версия с различни поправки

It also plays (looped) music in background.Filename: „your-mom-gay.mp3“
— MalwareHunterTeam (@malwrhunterteam) September 21, 2017

Малуерът се разпространява под формата на nRansom.exe и заразява компютри, които използват Windows, а специалистите призовават потребителите да бъдат внимателни.

5/5 (1 Review)